Domů > O nás > Pochvaly

Ekzém je nenávratne preč (Jana)

Jana: Jarná očista pomaly končí a ja mám radosť, ze som si ju skvele užila (aj keď varenie receptov zaradom podla zadaného jedálníčka mi nešlo – ale těším sa, že som vyskúšala veĺa nových receptov, prípadne si ich rôzne kombinovala). V bodoch by som svoje pokroky z tejto mojej druhej jarnej očisty zhrnula takto:
zaraďovala som ďalšie zdravé obilniny ako slzovka, čirok alebo quinoa
robila som častejšie noky alebo placky
vyskúšala som viac nových dezertov a zistila som, že niektore sú naozaj rychlovky, ktoré si doma pripravím raz-dva
– prvý krát som vyskúšala urobiť vlastné pickles – tu sa musím ešte naučiť pravidelnosti, aby keď sa bude míňat jeden pohár, už som mala pripravený ďalší
skvele som užila sezónu medvedieho cesnaku a teraz sa zase teším zo špargľovej sezóny
vyskúšala som naklíčiť ďalšie druhy semiačok, pravidelne som používala rôzne zelené posypky
– začala som častejšie piť bancha čaj, ktorý mi veĺmi chutí (to som si minulý rok neveděla ani predstaviť, že by mi mohol začat chutiť)
vôbec ma neláka návrat ku káve a mliečnym výrobkom, ani pečivo mi v jedálníčku nechýba
závislosť na cukre sice ešte nemam úplne pod kontrolou, ale vďaka dezertom Jíme Jinak som spravila aj tu veĺký pokrok (aj keď tie mandle v čokolade, za ktorými sa v pondelok v práci len tak zaprášilo, by asi povedali niečo iné 😜)
pravidelne som cvičila jógu, robila si dychové cvičenia a meditovala
ekzém (ktorý sa mi na začiatku roka objavil pod očami, potom zmizol, ale na začiatku Jarnej očisty sa dosť zhoršil) je už nenávratne preč – asi to bola forma eliminácie, tak sa těším, že telo dostalo príležitosť sa vyčistiť
– super je, ze dokážem z toho, co je doma, rýchlo “vykúzlit” kompletné jedlo, ktoré mi chutí
– a najväčšiu radosť mám z toho, že si užívam každé zdravé chutné jedlo, ktoré si s láskou pripravím, už by som si napríklad neveděla predstaviť začať deň bez obilnej kaše so zeleninou alebo miso polievky…
Ďakujem všetkým, čo sa na tvorbe tohto skvelého programu podielajú, Evke a Zuzzke za to, že nás tak skvele podporovali, tiez vsetkym co aktivne pridávali komentáre, vďaka čomu sú tu tak prínosné diskusie a prajem vsetkým krasné leto – verím, že sa “uvidíme” pri jesennom detoxe ❤

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Šalotky na tamarindu a kokosu

Recept pro milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak vám chutnal. Zkusit si připravit doma recepty je někdy jediná možnost, jak navštívi...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.
148
22

Černé potraviny posilují ledviny. Víte, které to jsou?

Pokud jste si pročetli materiály na zimu, narazili jste na informaci, že v zimě se mají pro posílení ledvin na talíř dostat tmavě modré až černé potraviny....
61
24

Unavená? Posilte v zimě ledviny!

Biologická zima je tu. Je proto chytré upravit jídelníček, pitný režim, používání soli a tuků, změnit způsob vaření a životní styl, abychom si zimu a blíží...

Psychické zdraví a 3 nejdůležitější zásady péče o něj

Psychická hygiena, stejně jako ta fyzická je nezbytnou součástí zdraví. Tak jako si každý den čistíme zuby nebo myjeme ruce, bychom měli věnovat pozornost ...

Quinoové karbanátky se salátem z horské čočky

Horská čočka vyniká svou jemně oříškovou chutí a pevnou strukturou. Na salát se proto perfektně hodí. Karbanátky z quinoi salát skvěle doplňují a společně ...