Domů > Klub Jíme Jinak > Zdraví

Jak rychle uvařit luštěniny doměkka. Stačí přidat 1 ingredienci

Uvařit fazole nebo cizrnu trvá někdy i hodinu. Ne vždy máme čas čekat, než luštěniny změknou. Potřebujeme je uvařit co nejrychleji. Pak pro vás máme tip, jak na to. Fazole budou měkké o polovinu času dříve.

Přístupné členům klubu Jíme Jinak

Prozkoumat Klub

Členové Klubu u nás mají prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu, slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů) a další výhody. Díky finanční podpoře můžeme stránky Jíme Jinak dělat svobodně a nechat je bez reklam. Budeme rádi, když se přidáte a podpoříte naše mnohaleté úsilí. ❤

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

klub

Luštěniny a děti – kdy a jaké zařadit?

Máte děti a přemýšlíte, kdy a jaké luštěniny jim zařadit do stravy? V tomto článku vám prozradíme zkušenosti s luštěninami u našich dětí.

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, ...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...
4
3

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Čočka

Čočky existuje několik stovek druhů, které se liší velikostí, barvou i konzistencí. Žádný druh se nemusí namáčet, všechny obsahují nejvíc bílkovin z celé s...

Fazole

Seznamte se s nejběžnějšími luštěninami, které používáme (čočka, fazole, cizrna, …). Budou vám chutnat.