Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Moučníky

Kokosovo-špaldový koláč s tofu a třešněmi

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Křehký korpus, vláčná tvarohová vrstva, třešně a “želatinová” vrstva z agaru… Tento koláček potěší všechny milovníky sladkého – milují ho děti i návštěvy :-)

Ingredience
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 0,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 2/3 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 100 g pšeničného sirupu + sirup na doslazení krému a agar vrstvy
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • tofu natural
  • vanilkový pudink bio
  • vypeckované třešně
  • agar-agar

Postup

  1. Smícháme suché ingredience.
  2. V jiné misce smícháme mokré ingredience.
  3. Spojíme dohromady v těsto, které vmáčkneme do koláčové formy.
  4. Dáme péct a připravíme si krém.
  5. Na krém povaříme 5 minut natural tofu ve vodě.
  6. Tofu rozmixujeme (pokud by bylo moc husté, přidáme malinko tekutiny z vaření).
  7. Vlijeme do hrnce a ochutíme sirupem.
  8. V trošce vody si rozpustíme pudink a vlijeme k tofu.
  9. Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na upečený korpus.
  10. Poklademe třešněmi.
  11. Zalijeme vrstvou agaru povařeného ve vodě oslazené sirupem (nebo moštu).
  12. Necháme ztuhnout.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Zkusila jsem a byl moc dobrej! Těsto jsem pekla v remosce cca 15 min., upeklo se krásně. Jen bylo sušší, příště bych zkusila dát tam třeba aspoň jednu lžíci kokosovýho oleje navíc. Do krému bych zas příště zkusila přidat trochu mandlovýho nebo ořechovýho másla. Ale ńamka, dortík měl úspěch i u přítele.

Klub

Stále je bez odpovědi na jakou teplotu a jak dlouho péct, aspoň orientačně. Děkuji, I

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Třešňový želé řez (bez lepku)

Třešňový řez s želé je příjemným letním osvěžením. Naše varianta je samozřejmě bez cukru, bez vajíček, bez mléka a želé je rostlinného původu. Navíc je to ...
2
19

Nepečená kokosová roláda

Šťavnatá, extra kokosová dvoubarevná zdravá roláda bez pečení. Luxusní dezert bez cukru, který potěší každou návštěvu.
1
9

Makový koláč se švestkami

Kombinace švestek, máku a “tvarohu” dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.
1
38

Citrónová buchta z dýně

Jednoduchá buchta z dýně krásně voní a chutná po citrónu. Díky dýni je vláčná a my si ji zařadili mezi oblíbené dezerty. Je opět bez cukru, mléka, bílé mou...

Jednoduchá třešňová buchta

Třešňová buchta pro lenochy zabodovala podle vašich fotek ve FB skupině v mnoha domácnostech. Protože třešně všude kolem dozrávají, udělala jsem ještě letn...
3
33

Bezlepkový dýňový perník

Dýně skvěle nahradí část mouky v dezertech. Dostaneme tak lehčí a stravitelnější dezert. Ovšem na chuti nic netratí! Vyzkoušejte tento dýňový perník a dáte...