Křehký korpus, vláčná tvarohová vrstva, třešně a "želatinová" vrstva z agaru... Tento koláček potěší všechny milovníky sladkého - milují ho děti i návštěvy :-)

Ingredience
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 0,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 2/3 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 100 g pšeničného sirupu + sirup na doslazení krému a agar vrstvy
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • tofu natural
  • vanilkový pudink bio
  • vypeckované třešně
  • agar-agar

Postup

  1. Smícháme suché ingredience.
  2. V jiné misce smícháme mokré ingredience.
  3. Spojíme dohromady v těsto, které vmáčkneme do koláčové formy.
  4. Dáme péct a připravíme si krém.
  5. Na krém povaříme 5 minut natural tofu ve vodě.
  6. Tofu rozmixujeme (pokud by bylo moc husté, přidáme malinko tekutiny z vaření).
  7. Vlijeme do hrnce a ochutíme sirupem.
  8. V trošce vody si rozpustíme pudink a vlijeme k tofu.
  9. Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na upečený korpus.
  10. Poklademe třešněmi.
  11. Zalijeme vrstvou agaru povařeného ve vodě oslazené sirupem (nebo moštu).
  12. Necháme ztuhnout.

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Po letech omylů mám v hlavě i těle jasno (Radka)

Radka: Moc děkuji za úžasný kurz, jsem šťastná, že...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Počáteční panika odpadla a já vařím ráda, stále a s chutí (Cačenka)

Cačenka: Ahoj všem, Jíme Jinak miluju, počáteční panika odpadla...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Jak mi to jde? Parádně. (Radka)

Radka: Jak mi to jde s kurzem Vánoce jinak?...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...
  1. K ochutnání se teprve chystám, ale už teď vím, že pokus nebyl úplně platný. Mám mizivé zkušenosti s pečením tady. Pekla jsem asi dlouho, podklad je jako papundekl, nešel mi vůbec ukrojit. nechť, suroviny jsou hodnotné, „to“ sníme a budu se těšit na příště, že se mi podaří líp. Jak dlouho jste, prosím, pekla?

    • Do toho se člověk časem dostane, Olgo, chce to vyzkoušet pár receptů a najít, co vám chutná, případně na začátku více osladit, aby si jazýček přešel na své a nechtěl cukr. Nevím, jak dlouho pekla tenhle koláč Jindra, který nám ho sem přidala, asi do těsta píchněte špejlí. Jinak taky asi bude dobré ho nechat odležet. Pokud chcete vychytané recepty a změřené časy pečení, tak se přidejte do online kurzu, kde jsou online videa na zdravé dezerty https://www.jimejinak.cz/online-kurzy/dezerty/

    • Dávala jsem na 160, ale každá trouba peče jinak, tak to chce vyzkoušet, nelze to říci takhle plošně ?

  2. Dnes jsem se do něj pustila, je sice se švestkami, což ničemu jistě nevadí. Teď chladne, už se na něj ale těšíme všichni, děkuji za recept ;).

  3. jééééžííííš…to vypadá fakt kráásně. Péct nějak nestíhám, a tohle je přesně to po čem moje tělo touží :-)

    • Tak to chce objednat u kámošky nebo někoho v rodině :-) Já bych si to taky hned dala. Ale budu muset tvořit sama, když ho budu chtít :-)

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDušená mrkvička
Další článekDozlatova opečené plátky kedlubny