Křehký korpus, vláčná tvarohová vrstva, třešně a "želatinová" vrstva z agaru... Tento koláček potěší všechny milovníky sladkého - milují ho děti i návštěvy :-)
Ingredience
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 0,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 2/3 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 100 g pšeničného sirupu + sirup na doslazení krému a agar vrstvy
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • tofu natural
  • vanilkový pudink bio
  • vypeckované třešně
  • agar-agar

Postup

  1. Smícháme suché ingredience.
  2. V jiné misce smícháme mokré ingredience.
  3. Spojíme dohromady v těsto, které vmáčkneme do koláčové formy.
  4. Dáme péct a připravíme si krém.
  5. Na krém povaříme 5 minut natural tofu ve vodě.
  6. Tofu rozmixujeme (pokud by bylo moc husté, přidáme malinko tekutiny z vaření).
  7. Vlijeme do hrnce a ochutíme sirupem.
  8. V trošce vody si rozpustíme pudink a vlijeme k tofu.
  9. Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na upečený korpus.
  10. Poklademe třešněmi.
  11. Zalijeme vrstvou agaru povařeného ve vodě oslazené sirupem (nebo moštu).
  12. Necháme ztuhnout.

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

9 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. K ochutnání se teprve chystám, ale už teď vím, že pokus nebyl úplně platný. Mám mizivé zkušenosti s pečením tady. Pekla jsem asi dlouho, podklad je jako papundekl, nešel mi vůbec ukrojit. nechť, suroviny jsou hodnotné, “to” sníme a budu se těšit na příště, že se mi podaří líp. Jak dlouho jste, prosím, pekla?

    • Do toho se člověk časem dostane, Olgo, chce to vyzkoušet pár receptů a najít, co vám chutná, případně na začátku více osladit, aby si jazýček přešel na své a nechtěl cukr. Nevím, jak dlouho pekla tenhle koláč Jindra, který nám ho sem přidala, asi do těsta píchněte špejlí. Jinak taky asi bude dobré ho nechat odležet. Pokud chcete vychytané recepty a změřené časy pečení, tak se přidejte do online kurzu, kde jsou online videa na zdravé dezerty https://www.jimejinak.cz/online-kurzy/dezerty/

    • Dávala jsem na 160, ale každá trouba peče jinak, tak to chce vyzkoušet, nelze to říci takhle plošně ?

  2. Dnes jsem se do něj pustila, je sice se švestkami, což ničemu jistě nevadí. Teď chladne, už se na něj ale těšíme všichni, děkuji za recept ;).

  3. jééééžííííš…to vypadá fakt kráásně. Péct nějak nestíhám, a tohle je přesně to po čem moje tělo touží 🙂

    • Tak to chce objednat u kámošky nebo někoho v rodině 🙂 Já bych si to taky hned dala. Ale budu muset tvořit sama, když ho budu chtít 🙂

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVoňavé tempehové soté s bulgurem
Další článekDozlatova opečené plátky kedlubny