Křehký korpus, vláčná tvarohová vrstva, třešně a "želatinová" vrstva z agaru... Tento koláček potěší všechny milovníky sladkého - milují ho děti i návštěvy :-)
Ingredience
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 0,5 hrnku kukuřičné mouky
  • 0,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 2/3 balení prášku do pečiva bez fosfátů
  • 100 g pšeničného sirupu + sirup na doslazení krému a agar vrstvy
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • tofu natural
  • vanilkový pudink bio
  • vypeckované třešně
  • agar-agar

Postup

  1. Smícháme suché ingredience.
  2. V jiné misce smícháme mokré ingredience.
  3. Spojíme dohromady v těsto, které vmáčkneme do koláčové formy.
  4. Dáme péct a připravíme si krém.
  5. Na krém povaříme 5 minut natural tofu ve vodě.
  6. Tofu rozmixujeme (pokud by bylo moc husté, přidáme malinko tekutiny z vaření).
  7. Vlijeme do hrnce a ochutíme sirupem.
  8. V trošce vody si rozpustíme pudink a vlijeme k tofu.
  9. Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na upečený korpus.
  10. Poklademe třešněmi.
  11. Zalijeme vrstvou agaru povařeného ve vodě oslazené sirupem (nebo moštu).
  12. Necháme ztuhnout.

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

  1. K ochutnání se teprve chystám, ale už teď vím, že pokus nebyl úplně platný. Mám mizivé zkušenosti s pečením tady. Pekla jsem asi dlouho, podklad je jako papundekl, nešel mi vůbec ukrojit. nechť, suroviny jsou hodnotné, “to” sníme a budu se těšit na příště, že se mi podaří líp. Jak dlouho jste, prosím, pekla?

    • Do toho se člověk časem dostane, Olgo, chce to vyzkoušet pár receptů a najít, co vám chutná, případně na začátku více osladit, aby si jazýček přešel na své a nechtěl cukr. Nevím, jak dlouho pekla tenhle koláč Jindra, který nám ho sem přidala, asi do těsta píchněte špejlí. Jinak taky asi bude dobré ho nechat odležet. Pokud chcete vychytané recepty a změřené časy pečení, tak se přidejte do online kurzu, kde jsou online videa na zdravé dezerty https://www.jimejinak.cz/online-kurzy/dezerty/

    • Dávala jsem na 160, ale každá trouba peče jinak, tak to chce vyzkoušet, nelze to říci takhle plošně ?

  2. Dnes jsem se do něj pustila, je sice se švestkami, což ničemu jistě nevadí. Teď chladne, už se na něj ale těšíme všichni, děkuji za recept ;).

  3. jééééžííííš…to vypadá fakt kráásně. Péct nějak nestíhám, a tohle je přesně to po čem moje tělo touží 🙂

    • Tak to chce objednat u kámošky nebo někoho v rodině 🙂 Já bych si to taky hned dala. Ale budu muset tvořit sama, když ho budu chtít 🙂

  4. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVoňavé tempehové soté s bulgurem
Další článekDozlatova opečené plátky kedlubny