Ingredience
  • 2 hrnky uvařeného congee
  • 1 hrnek pohankové mouky (popřípadě špaldové, žitné, ječné …)
  • sůl
  • „rajská“ omáčka z červené řepy
  • žampióny
  • chřest
  • brokolice
  • uzené tofu/tempeh
  • lahůdkové droždí

Postup

  1. Ke zbytku congee přimícháme namletou mouku a sůl a vytvoříme středně husté těsto.
  2. Vzniklé těsto tvarujeme do placky velikosti pizzy o výšce cca 1cm na pečený papír, který jsme si před tím pomazali olivovým olejem (důležité, jinak těsto neodlepíte).
  3. Tvarování je nejlepší pomocí rukou namočených ve vodě. Poté vložíme placku do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle velikosti a tloušťky pizzy.
  4. Poté vyndáme z trouby, placku otočíme pomocí naběračky a povrch ozdobíme podle chuti.
  5. Já použila jako omáčku falešnou rajskou z červené řepy, dále žampióny, brokolici, pokrájené uzené tofu, chřest a posypala jsem to lahůdkovým droždím. Ozdobíme, vrátíme do trouby a pečeme do křupava.
  6. U nás absolutní jednička, lepší než pizza normální.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

  1. Konečně vyzkoušeno. Bála jsem se 1. že to po upečení nebude držet, 2. že to nebude stejně moc dobré. Obě obavy zbytečné!! Přidala jsem pravda i trochu rýžového kvásku a den leželo v lednici. Těsto by bylo dobré i jako samotné „housky“, placky. Congee je evidentně i dobrá jako polotovar (chutné byly i vafle – zahustit vločkami,pohankovou moukou, nastrouhat dýni) ;) diky za recept!

  2. Kaši congee jsem ještě nevařila, ale na tento recept jsem ji připravila. Jsem moc ráda, že jsem se do toho pustila. Mladší, když pizzu ochutnal, pravil: delicious, prostě delicious (měli jsme ji s tuňákem – vyslyšela jsem přání rodiny). Jen musím vychytat délku pečení samotného těsta, protože bylo měkké a pro manžela tudíž „syrové“ – dobrovolně se večeře vzdal. Starší snědl hned dva kusy, ale taky mu vadilo, že to nejde vzít pořádně do ruky. Zkrátka příště upeču korpus dokřupava a snad bude spokojený i manžel.

  3. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečená buchta s jablky, ořechy a mrkví
Další článekPlněná veganská cuketa