Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Plněná veganská cuketa

Uvařeno
sezóna jaro

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách ve stylu Jíme jinak.

Ingredience
pro 1 porci
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 1 kedluben
  • 1 uzený tempeh
  • trošku miso pasty
  • sůl
  • olej
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu
  • 1 lžička pesta z medvědího česneku (není nutné)

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Postup
  1. Cuketu opatrně vydlabeme a dužinu schováme.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, kedluben nastrouháme nahrubo a dužinu z cukety nakrájíme na menší kousky. Tempeh nakrájíme na kostičky.
  3. Na oleji zpěníme cibuli se solí a kořením, přidáme vnitřek cukety, kedluben a česnek a společně asi 10 minut restujeme.
  4. Zapneme troubu na 170°C.
  5. Přidáme tempeh a pesto a ještě chvíli společně restujeme.
  6. Vydlabané vnitřky cukety potřeme trochou misopasty a naplníme směsí.
  7. Cukety dáme na vymazaný plech.
  8. Pečeme v troubě asi 30 minut, ke konci můžeme podlít trochou vody.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Plněné cukety můžeme spolu se salátem podávat jako samostatné jídlo třeba na večeři.
  • K obědu se hodí doplnit ještě o obilovinu a nějakou omáčku, plněné cukety pak stačí poloviční porce.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójový tempeh nebo vyměňte za luštěninu, např. čočku nebo drobné fazole.

Děti

  • Plněné cukety jsou vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jako vždy super ❤️ díky moc za recept .

Slavomíra
19. 2. 2022

Veľmi chutilo..

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutná i dětem.

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na...

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Cuketový “tatarák”

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je...

Chalupářské ražničí bez masa

Na těchto zdravých špízech si jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do plavek a s jejich přípravou si nemusíte příliš lámat hl...