Poslední komentáře
Ahoj děvčata, tak jsem si dneska ráno četla ty vaše příspěvky a jak psala Viera o mobilech, jako o rakovině lidstva, tak jsem s ní tak nějak v duchu souhlasila…ale nepoučila. Měla jsem být více vědomá-tak jak psala Dana a tyhle slova si více vtisknout do hlavy. Dopoledne jak jsem v práci spěchala, běžela po schodech dolů a přitom čučela do té “černé placičky”, tak jsem přehlídla schod a plnou vahou letěla dolů. Odnesl to, můžu napsat jen, vymknutý kotník. Takže teď jsem poučená řádně😔Máte v tom, co jste napsaly, pravdu.
Perfektní příloha k obědu ❤️ kořenová zelenina , červené fazole a hlíva . Díky za recept 👍
Děkuji za článek. Můj manžel trpí kombinovaným neurodegenerativním onemocněním s podílem Alzheimerovy choroby, má diagnostikovanou těžkou demenci. S JJ jíme teprve dva měsíce, takže je velmi brzy hodnotit. Nicméně už teď vidím, že změna jídelníčku má na jeho potíže blahodárné účinky.
Na kurkumu jsem zapomněla, ale “zato se mi rozvarily nudle” 🤦🏻♂️😄… Přesto dobrota 👍🏻
Ahoj Evičko, zkoušela jsem psát něco na téma jídlo v literatuře, ale nebyla jsem schopna se do toho více opřít, takže by to skončilo u toho T.G.M a už bych k tomu nic dále neměla. Takže jsem ti ani nic nepsala.
Letos bylo hodně jablek, hrušek a ořechů z volně dostupných zdrojů, tak jsem sušila křížaly a dělala i jablečný ocet. Chci se zase navrátit k jíme jinak, trochu jsem polevila. Ale nějak si to nevyčítám, jen jsem ráda, že tento princip znám a kdykoli zbloudím, mohu se zase vrátit. Čili v zimě jde dobře udržet ty zásoby bez molů a na jaře uvidím.
Většinou mi stačí pár sklenic zavařenin, přiměřeně. Bezinky určitě v malém množství stačí tři sklenice. Nejsme na sladké moc. Ale letos máme oproti jiným rokům fakt hodně křížal, zavařenin a okurek. Mám ještě plno kimchi a kdykoli mohu přidělat. Ale bez čeho se neobejdeme jsou ořechy a mandle, sirupy z bylinek a čaj Bancha/letní a Kukicha/zimní. A kila misa a umeocta.