O málokom putuje v české makrobiotické kotlině tolik mýtů jako o Otovi Reissovi, teoretickém fyzikovi z Plzeňska a enfant terrible české makrobiotiky, který se již několik desítek let věnuje nejen praktickému, ale také teoretickému zkoumání makrobiotického životního stylu. A málokdo vzbuzuje tolik emocí, negativních i pozitivních. Povídali jsme si nejen o tématech kontroverzních, o vaření na elektřině, pečení a suchém obilí, ale i o vhodných a nevhodných kuchyňských materiálech. Myšlenkami byl však Ota ještě trochu jinde, a to se mi moc líbilo – jeho „malá“ dcera právě odjela na mistrovství světa v atletice.

Tento obsah je pouze pro členy Magazínu Zrnění


Objednejte si předplatné


🔒 Je zamčeno, i když jste s námi v partě? Možná nejste . Nebo zkuste nápovědu.


Honza Jícha
Autorem článku je Honza Jícha
Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.
Předchozí článekAnorexie je vážná nemoc dětí i dospělých. Rozpoznáte ji?
Další článekPotřebujete doplnit zásoby? Ušetřete za dopravu a získejte dárek