Bez laktózy

Rychlé dýňové kari

Pokud máte chuť na rychlý, hřejivý a voňavý pokrm, zkuste toto dýňové kari. Stačí pár základních surovin, chvilka u sporáku a na stole máte krémovou dobrot...

Dýňová pěna

Lehká, hladká a hedvábná pomazánka, kterou můžete použít na chleba, do placek nebo třeba jako dip k pečené zelenině.

Cizrna na houbách

Konečně začala skutečná houbařská sezóna. Pokud už nevíte, kam byste čerstvé hřiby přidali, vyzkoušejte cizrnu na houbách po našem. Náramná dobrota!

Jablečné mousse se skořicí

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava j...
klub
14
6

Jablečná náplň do štrúdlu

Tradiční česká jablíčková náplň do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.

Domácí houbové koření z bedly

Nestíháte smažit bedlové řízky nebo je vám líto nožiček, které se na smažení ani do polévky nehodí? Tak je neházejte na kompost, ale nasušte je. Získáte sk...

Bezlepkový koláč s arónií a chia semínky

Arónie neboli černá jeřabina se opět dostává do povědomí lidí díky jejím léčivým účinkům a vysokému obsahu vitamínů, flavonoidů, železa a vápníku. Právě te...

Lilkové půlměsíčky

Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...

Plněná zapečená rýže

Zapečené hromádky rýže plné lahodné náplně – kdo by odolal? Křupavý povrch rýže a měkká náplň u nás měly uspěch. Jednoduchý recept z dostupných ingre...

Mrkvové čatní se zázvorem

Mrkev je zdravá a chutná zelenina. Způsobů, jak ji zužitkovat, je mnoho. Toto čatní je velmi pikantní a dochutí skvěle vaše pokrmy. Výborně se hodí pro zvl...

Bezinkový čaj na posílení imunity

Bezinky posilují náš organismus, chrání proti virům a pomáhají při nachlazení, fungují jako přírodní analgetikum proti bolestem nervového původu. Ale hlavn...