Bio
32
8
Pappardelle s podzimní omáčkou
Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...
41
1
5 skvělých potravin pro podzimní talíř a co z nich uvařit
Nakoupíte si zdravé suroviny, ale pak přemýšlíte, co z nich vlastně uvařit, aby jídlo bylo nejen zdravé, ale i chutné, syté a podpořilo tělo? Pojďme se pod...
Smažená rýže s kadeřávkem a mangoldem
Oblíbená rychlovka na večeři nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Velmi variabilní a vždycky potěší.
42
8
Metoda srdeční koherence: Cesta do vnitřního klidu
Mnoho lidí si klade otázku, jak si dopřát klid. Na chvilku se možná zastaví, zpomalí dech, snaží se vnímat smysly, co se děje okolo. I to je léčivé a potře...
klub
79
32
7 důvodů, proč tropické ovoce patří do tropů, ne na náš stůl
Tropického ovoce je v létě velmi lákavé svými barvami, šťavnatostí a osvěžující exotickou chutí. V zimě ho zase jíme kvůli vitamínu C. Málokdo ale ví, jak ...
Červená čekanka – Cichorium intybus
Červená čekanka – zimní zelenina plná chutí, kterou můžete pěstovat i v květináčích na balkoně! S křupavou konzistencí a hořko-sladkou chutí je skvěl...
64
9
Praktický seznam: kdy je která zelenina a ovoce v sezóně
Že jíst sezónní potraviny nám přináší mnoho benefitů, o tom jistě není pochyb. Víte ale, kdy se která zelenina a ovoce sklízí a je k mání ještě čerstvá a s...
38
6
Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?
Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA, které si...
14
Proč sbírat květy jeřábu
V květnu při procházkách přírodou můžete narazit na rozkvétající jeřáby, které se pyšní zářícími bílými květy. Pokud toužíte prohloubit péči o sebe přírodn...
13
2
Tvoříme, sušíme, plánujeme
Jaro je tu a i když ještě zima občas otravuje a nechce pustit ke kralování teplo a sluníčko, přece jenom už v těchto měsících – v březnu a dubnu, můž...