Pasterizace

Máme se bát ošetřených potravin?

Jak se ošetřují potraviny a je potřeba bát se následků? Přečtěte si náš článek, kde jsme shrnuli to podstatné.
89
1

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.
5
1

Ošetření a dodatečné úpravy bio i nebio potravin (1. díl)

Obsahuje bílá rýže v bio kvalitě mastek? Voskuje se? Je v ní arzen? Poznáme to z obalu výrobků? Jak se bio potraviny ošetřují před škůdci? Chemicky jako ko...
klub
4
32

Jak se vyrábí mléko

Co se děje s mlékem v továrně? Jak se dělá sušené mléko, jak probíhá homogenizace, pastarizace, co je to UHT? Proč dnešní mléko vydrží čerstvé několik týdn...
klub
1
4

Jak se vyrábí pomerančový džus

Máte rádi pomerančový džus nebo jste ho dřív pili s pocitem, že je zdravý a plný vitamínů? Možná budete šokováni, co všechno krabicový džus obsahuje a jaký...