Domů Téma Slinivka

slinivka

Jak zdravě přibrat

Jak upravit jídelníček, pokud jsme příliš hubení? Proč hubneme při změně jídelníčku a jak to zastavit? Jak sestavit jídelníček při poruchách příjmu potravy jako...

Jak se stravovat mezi jarem a létem

V čase mezi biologickým jarem a biologickým létem se někteří lidé cítí unavení, honí je chuť na sladké, trpí na nadýmání, jsou podráždění nebo...

Zázračná kopřiva

Zlobíme se, když nás popálí, ale neuvědomujeme si, kolik léčivé moci v sobě skrývá. Kopřiva čistí krev, podporuje tvorbu mléka při kojení, léčí záněty...

Jste element ZEMĚ? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element země? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Léčebný nápoj ze sladkých zelenin (pro slezinu a slinivku)

Slaďoučký nápoj, který zahřeje, potěší chuťové pohárky a navíc léčí žaludek, slezinu a slinivku (odstraňuje usazeniny, podporuje regeneraci a léčbu). Pokud máte časté chutě...

Kolikrát za den bychom měli jíst? Teď už v tom budete...

Názory odborníků na množství jídel denně se značně rozcházejí. Někdo striktně doporučuje jíst 5x denně, jiný až 7x. Někdo dokonce radí jíst jen 2x...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (1....

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Jeho chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Má spoustu léčivých...

13 chyb v jídelníčku, které nás drží od vysněné postavy i...

Většina lidí cítí, že potřebují udělat ve stravě změnu, ale většinou neví, jak začít. Někdy se mylně domnívají, že řešením je vynechat maso, vejce...

Jak zdravě uspokojit chuť na sladké

Sladká chuť je nám přirozená a málokdy naši slezinu a slinivku uspokojí pouze obiloviny se zeleninou. Pak je na místě zařadit dezert. V tomto...

Orgánové hodiny prozradí, jak jsou na tom naše orgány

Na základní diagnostiku našeho zdravotního stavu je dobré znát orgánové hodiny. Když vás ve stejnou dobu přepadá únava, chuť na sladké, nebo v noci...

Dojo – mezi zimou a jarem

Mezi jednotlivými ročními obdobími je přibližně 18 přechodových dnů. V čínské medicíně se jim říká dojo a jsou ideální pro posílení sleziny a žaludku. Pokud se cítíte...

Holčičko, vy máte zánět slinivky (Nora, 58 let)

To mi řekl moudrý pan doktor, když mě viděl, jak jsem na tom zle. A taky dodal, že jestli s tím něco neudělám, skončím...

Oves bezpluchý

Oves je naše tradiční, velmi chutné a zdravé obilí. Většinou ho známe ve formě ovesných vloček.

Alergie na nikl není z jídla

Alergií na různé kovy přibývá. Klasická medicína nezná léčbu, pouze potlačuje příznaky a časem se přidávají další zdravotní problémy. MUDr. Strandelová nám objasní příčinu...

Záněty, výtoky, kvasinky, PMS a nervy na dranc

Co způsobuje výtok, kvasinky či bolestivý podbřišek a jak se přírodně vyléčit? Jak předejít premenstruačnímu syndromu, kdy jsme nervózní, cítíme napětí v prsou nebo jsme...

Třezalka tečkovaná – zázračná bylina

Třezalka je nádherná zlatá bylinka, která se díky svým magickým účinků řadí odedávna mezi naše přední léčivky. Užívá se při nervozitě, depresích, poruchách spánku,...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...

Vyhněte se podzimním splínům – posilněte slinivku, slezinu a žaludek

Stále vás honí chuť na sladké? Trpíte na nadýmání? Máte sklony se přejídat? Honí se vám v hlavně milión myšlenek, ale nemáte energii nějaký nápad...

Změna jídelníčku: proč jsme unavení, hubneme a padají nám vlasy?

Proč někomu padají vlasy při změně jídelníčku, někdo je unavený a někdo hubne? Proč nás honí chuť na sladké? Kdy jde o chybu v...

Téma: Jak regenerovat slinivku a slezinu (pozdní léto)

Slinivka produkuje trávící enzymy a inzulín, který nám pomáhá štěpit cukr. Pomocí enzymů trávíme potravu, která se přemění na částečky, jež naše tělo dokáže...

Jak je to s raw stravou a paleo dietou?

Často se nás ptáte, zda je vhodné v létě přejít na raw stravu složenou ze syrových salátů, ovocných a zeleninových šťáv nebo z rozmixované...

Jan Londzin: Pan Pohanka boxuje (1. část)

Honza se dostal ke zdravé výživě v 14 letech, kdy měl zažívací potíže a klasická medicína ani léčitelé mu neuměli zcela pomoci. Až po letech...

Menstruace – jak má probíhat a co dělat, když není

Máte před menstruací napětí v prsou či jste citlivá? Víte vlastně, jak má vypadat zdravá menstruace? Jakou barvu má mít krev a kolik dní má cyklus...

Jak nás ovlivňuje 5 elementů životního cyklu

Jak se jedlo dříve a jak se jí dnes? Proč došlo ke zmatku a chybám? Jak souvisí naše orgány s různými ročními obdobími, barvami,...

Strava pro babí léto

Období babího léta je nejen časem sklizně na poli i v sadu, ale také příležitostí zlepšit stav orgánů elementu Země – sleziny, slinivky, žaludku, krve...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílkoviny, jejich zdroje a rizika....

Regenerace sleziny, slinivky, žaludku, krve a lymfy

Orgány spjaté s elementem Země má v dobrém stavu málokdo.  Proto jsou i jejich regenerační procesy časté a mnohdy nepříjemné. Zdravá krev je ovšem základem zdravého...
Téma: jak často jíst, kdy svačit, detox, jarní únava, syrová zelenina, železo, čokoláda, štrůdl, slané potraviny, imunita, dýňová kaše, konzervované potraviny, žlučník, natto miso, hypoglykémie, jak získat svaly, rakovina, energie, kyselinotvorná zelenina, psychická pohoda, země, sousto, chutě na sladké, chilli, nervozita, studené ruce, výtoky, vliv na psychiku, lymfa, solanin, cukrovka druhého typu, Vánoce, chronické nemoci, džus, ovesná mouka, chuť na čokoládu, bez mouky, sport, petržel, cukry, sezóna léto, oxidace, vegetariánské recepty, zdravý dezert, obiloviny, konzervace, jáhly, podbřišek, tlak, výživa pro sportovce, dvanácterník, toxické, růst svalů, otoky, spánkové potíže, bulimie, inzulínová rezistence, střevní mikroorganismy, sezónní ovoce, nádor, pms, kyselinotvornost, výtok, tropické ovoce, vitariánství, strava, hysterie, pokles žaludku, pestrost, močení, kdy je aktivní žlučník, živiny, uzobávání, uždibování, mikrobiom, makrobiotika, vaření, menstruační krvácení, nenasytnost, alternativní léčba cukrovky, nechtěné hubnutí, pokročilí, hormonální antikoncepce, vláknina, kajenský pepř, jak podpořit plíce, chyby v jídelníčku, minerály, obilné kaše, granola, obilný slad, četnost jídel, když jsme příliš hubení, rozhovory s odborníky, migréna, svaly, candida, silná menstruace, vředy, po porodu, aditiva, mrkvová kaše, roztroušená skleróza, hormonální léčba, mrkev, slad, raw food, psychické onemocnění, low carb, svačinky, hatcho miso, batáty, krémový dezert, polotovary, energie země, proteinový prášek, poruchy příjmu potravy, zubní kazy, autoimunitní choroba, slaná chuť, tepelně upravené ovoce, ortorexie, diagnostika, bílkoviny, müsli, ohřívané jídlo, chutě, 5 elementů, kožní problémy, jak zdravě přibrat, krvácení, toxin, menstruace, alkaloidy, trávicí problémy, oleje, sezóna jaro, jak posílit oslabené orgány, slinivka, kasein, ovocné dezerty, krevní stáze, oříšky, kov, sůl, druhy miso, kdy je aktivní močový měchýř, musli s mlékem, změna jídelníčku, slady

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?