Zavařování
221
19
Podzim už je fakt tady! Jste připraveni?
Na mě už leze podzim a projevuje se to různými způsoby. A tak vám chci připomenout, co je teď důležité a dát pár praktických rad, jak se na příchod chladně...
74
18
Jablečná povidla bez cukru
Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. Samozřejmě bez cukru. A také skoro bez práce. Žádné ...
60
45
Švestková povidla bez cukru pečená v troubě
Švestková povidla jsou slaďoučká a žádný cukr není absolutně potřeba. Vyzkoušejte náš recept! Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak s...
26
2
Dřínková marmeláda
Tahle dobrota rozhodně stojí za tu chvilku práce. Dřínky jsou nakyslé a marmeláda z nich chutná trochu jako šípková, trochu jako třešňová. V naší rodině je...
17
4
Švestkovo-bezinková marmeláda bez cukru
Tuhle kombinaci jsme prohlásili za naprostého marmeládového šampiona. Kombinace zralých švestek a bezinek je prostě nepřekonatelná. Ani s touhle marmeládou...
78
6
Jak zavařovat bez cukru – zdravé zavařování zvládne každý!
Je libo marmelády, džemy nebo povidla bez cukru a chemických želírovačů? Zdravé zavařování není žádná věda! Jde to jednoduše v 5 krocích. Ať už jste v zava...
Nakládaný patizon à la kvašáky
Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...
34
8
Pikantní kvašené cuketové řezy
Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...
33
9
Domácí broskvová marmeláda bez cukru
Když se víc kusů broskve a děti nejsou doma, aby je snědly, jednoduše připravím marmeládu. Samozřejmě bez cukru.
65
55
Nakládaná cuketa – na delší skladování
Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...
30
49
Nakládaná cuketa – kvašáky
Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...
26
1
Bezinková marmeláda s datlemi, skořicí a hřebíčkem
Dělám jí každý rok a zkouším různé varianty. Tentokrát jsem zkusila s kořením a moc nám chutná. Je to přírodní lék při nachlazení, průjmu a dalších potíží...