Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Teplý těstovinový salát s pařenou zeleninou a cizrnou

Uvařeno

Na kávě jsem byla emočně závislá, pila jsem několik šálků turka denně a přesto se mi podařilo ji bez problémů úplně o...

Když vám toho v lednici moc nezbývá, pak to co máte prostě smíchejte a kupodivu nakonec vyjde chutné jídlo. Množství pro 2 chlapské porce.

Ingredience a pomůcky
  • 2 porce uvařených těstovin (jakékoliv, které máte při ruce)
  • 1/2 hlávky brokolice nebo i méně
  • 1 mrkev nakrájená na tenká kolečka
  • 2 žampiony nakrájené na fleky
  • 2 menší hrsti uvařené cizrny
  • 2 jarní cibulky
  • Sezamové gomasio
  • 2 lžíce farmářského za studena lisovaného oleje
  • sůl
Postup
  1. Do hrnce s napařovacím nástavcem jsem dal vařit těstoviny, do nástavce současně napařovat mrkev, žampiony, na malé růžičky rozebranou brokolici a cizrnu z lednice k prohřátí.
  2. Ve woku jsem upražil sezam se solí a pak namlel najemno.
  3. Na talíř se nevešlo, tak jsem vše spolu smíchal ve skleněných salátových miskách a posypal na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Praktické rady

Kdo chce “šmakovější”, může na dvou lžicích oleje osmahnout na drobno nakrájenou cibulku, ale již nesolit (sůl je již v těstovinách a gomasiu).
Namísto sezamového gomasia lze použít např. slunečnicovo-dýňové. A nebo jen posypat lehce opraženými slunečnicovými semínky se solí.
Ozvláštnit lze jedlými jarními květy (sedmikrásky, pampeliška, šeřík).

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Jak se říká: “Tichá voda břehy mele”. Ano jsem tichý a mé nejbližší okolí si stále stěžuje, že i málomluvný. Na druhou stranu to vynahrazuji svou určitou šikovností. Mno, každý jsme nějaký, v něčem dobří, v něčem méně. Mám rád činnosti v nichž mohu propojit kreativní hlavu a ruce, i když za cenu dělání stále něco jinak a v častějších změnách.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Těstovinový salát s houbami a chřestem

V teplých dnech přijde k chuti lehký, osvěžující salát s chřestem.

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a za 20 minut máte hotovo....

Nepečený kokosový dortík s jablečno-rakytníkovým agarem

Rychlý a výborný dortík na oslavu (i dětskou) nebo jen tak jako sladké osvěžení na svačinku.

Bezlepkový mazanec

Ráďa dělá mazanec přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez cukru, jak se na Jíme Jinak recepty sluší a patří.