Startujeme druhý ročník! Pokud se zajímáte o pěstování potravin, ekologii nebo farmaření, bude se vám následujících 8 filmů líbit. Jde o filmy z Norska, Švédska, Argentiny, Belgie, USA a dalších zemí, které se promítaly v kinech v rámci festivalu Země na talíři. Jíme Jinak a Země na talíři se podařilo získat filmy k promítání online, což je naprosto unikátní počin v České republice!

V lednu startujeme

Druhý ročník online festivalu dokumentárních filmů o jídle startuje! Těšit se můžete na 8 filmů, které budeme vysílat po celý týden od 22. do 28. ledna 2018.

Určitě přijďte a sdílejte, prosím, myšlenku tohoto festivalu o jídle.

To musíte vidět!

Od té doby, co jsme festival Země na talíři  navštívili, přemýšlíme, jak tyto filmy dostat do místní knihovny, do škol, zkrátka všude. Máme pocit, že by je měl vidět prostě každý. Ač se sami aktivně zajímáme o témata, které filmy přinášejí, bylo pro nás jejich shlédnutí velmi důležité a v mnoha ohledech nás to inspirovalo.

Jaká témata vás čekají

Jedná se o dokumenty, které přinášejí autentičnost, svědectví, inspiraci i moment prozření. Tyto filmy vám pomohou zorientovat se  a lépe porozumět spletitým problémům dnešní doby, kterými témata jako zemědělství, výživa a hlad ve světě bezesporu jsou. Možná se po jejích shlédnutí zcela změní váš postoj i vaše představy o světě. 

Promítané filmy zachycují různé aspekty výroby potravin ve světě a problémy, jež se objevují napříč kontinenty. Odhalují také provázanost naší každodenní spotřeby potravin se situací v rozvojových zemích. A co je snad nejdůležitější – nabízejí možné způsoby, inspirace a řešení jak se s těmito problémy vypořádat.

Nyní si tyto filmy z celého světa můžete pustit s českými titulky doma v čase, kdy se vám to hodí! Stačí si rezervovat vstupenku a je to.

Prohlédnout upoutávky k filmům

Festival vám přinášíme úplně zdarma

Online festival filmů je celý naprosto zdarma! Asi se ptáte, jak je to možné, když posbírat informace, natočit filmy, sestříhat je a přinést až k vám, divákům, zabralo spoustu úsilí mnoha lidí. Pořadatele projektu (Země na talíři, Jíme Jinak) považují sdělení filmů za natolik zásadní, že se rozhodli je sdílet zdarma – zkrátka musíte vědět, co se opravdu děje

Dopady našeho chování

Každý devátý člověk na světě stále trpí chronickým hladem, jako lidstvo konzumujeme tolik masa, že bychom potřebovali třikrát větší planetu, a třetina celosvětově vyprodukovaných potravin přitom skončí v odpadkových koších. Globálně se obchoduje více než kdy předtím, ale zároveň si čím dál tím méně uvědomujeme dopad našich každodenních činů na planetu a na prostředí kolem nás. Přitom každé sousto má za sebou příběh, který stojí zato vyslyšet!

Proč festival spolupořádáme

Prostě si nemůžeme pomoct. Navzdory všeobecně rozšířenému postoji, že svět se nezmění a jsme zkrátka oběti doby a konzumu, věříme, že má smysl se tématy zabývat a informovat o nich. Proto se festival Země na Talíři snaží vzbudit zájem o problémy potravinového systému a rozkrývá skutečné příběhy našeho jídla.

Podpořte dobrou myšlenku a sdílejte

Čím více lidí bude znát souvislosti, tím lépe se všem bude na této planetě žít. Chceme lidem rozšířit obzory a povzbudit je k činům. To přesně tyto filmy dokážou.

Proto vás prosíme, sdílejte informaci o možnosti shlédnout filmy online a zdarma. Můžete jednoduše sdílet kliknutím na sdílecí tlačítko na jakékoliv stránce festivalu
nebo kliknutím na tento odkaz –  Sdílejte na Facebooku.

Na loňský ročník přišlo přes 5 000 lidí, zkusme letos překonat 10 000 lidí.

Staňte se spolutvůrcem festivalu a sdílejte myšlenku festivalu s námi! Děkujeme!

 

Chci vstupenku ZDARMA

 

Festivalová videopozvánka

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Roman Cikryt
Když jsem díky manželce Evě ochutnal zdravější jídelníček, ke klasickému už jsem se nikdy nevrátil. Shodil jsem totiž přes 10 kg bez cvičení, mám sportovní postavu a mnohem více energie. Pečuji o tyto stránky, točím videa, fotím jídla a vyrábím kurzy.
Předchozí článekRaději smažák z mrazáku než čerstvé rizoto
Další článekDárky na poslední chvíli