Léto vrcholí a já si užívám čerstvé plody ze zahrádky. Tentokrát jsem zkombinovala fazolky s dýní a vznikla opět dobrota.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1-2 lžíce oleje
  • jedna větší cibule
  • 3 hrnky čerstvých zelených fazolek
  • 100 g dýně
  • sůl
  • umeocet

Postup

  1. Zeleninu omyjte, nechte okapat a nakrájejte. Fazolkám odkrojte špičky a nakrájejte je na asi 3 cm kusy, cibuli nakrájejte na kostičky a dýni na malé kousky.
  2. Na dno kastrolu dejte olej, rozehřejte ho a přidejte cibuli. Osolte a chvíli restujte.
  3. Po pár minutách přidejte dýni a fazolky, za občasného zamíchání dobře orestujte.
  4. Zalijte trochou horké vody nebo zeleninového vývaru a duste do změknutí zeleniny.
  5. Dochuťte asi lžící umeocta.

Kombinujeme

Fazolky s dýní se hodí jako příloha nebo teplý salát k jakémukoliv jídlu. Dají se samozřejmě konzumovat i samostatně.

Děti

Takto připravená zelenina je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud budeme šetřit solí, olejem a dochucovadly.

Od 2 let ji mohou už s vámi.

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Tak jednoduché a tááááák dobré! Uvařeno i s česnekem jako teplý salát k uhlířině, k tomu pickles a ledový salát – opravdu moc jsme si pochutnali, díky!

    • Tak to máme velikou radost, Martino, že chutná a že si to takhle hezky umíte nakombinovat.

  2. Už jsem tenhle recept jednou dělala, ale dnes jsem přidala navíc ten česnek a je to zase o level výš. Kombinace dýně a fazolek by mě samotnou nenapadla, ale chutná to prostě skvěle. Dýni jsem tentokrát nakrájela na tenké plátky, takže se většina rozvařila a udělala omáčku. Přidala jsem ještě dýňová semínka. Všichni jsme si pochutnali. Díky.

  3. Tak právě vyzkoušeno. Jelikož jsem lenoch, tak jsem to všechno nahazela na plech a zapekla v troubě. A přidala česnek. Je to dobrota i z plechu 🙂

  4. Tak to je vážně báječný recept, jednoduchý, rychlý a VÝBORNÝ. Rozhodně souhlasím, že s česnekem je chuťově o level výše.

  5. Skvele,delala jsem uz asi petkrat :). Dnes na dovci v kempu. Najezena rodina (klasickym jidlem), nahlizela do meho esusu,co ze to tak krasne voni:-)))) A ten pridany cesnek to opravdu doladi,diky Heli.

  6. Diky, Helco – moje stravniky uz jen tak necim neoslnim, chutna jim skoro vsechno, co uvarim, ale tato kombinace je nadchla a dokonce i Ondra, ktery jinak dyni moc nemusi si pomlaskaval. Rychle, jednoduche, vytecne:-)

    • Tak to mám radost! Spontální nápad a bylo to raz dva. Příště přidám trochu česneku a bude to leště lepší :-).

  7. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempura – fritovaná zelenina v těstíčku
Další článekPečená dýně s pestem z medvědího česneku