Léto vrcholí a já si užívám čerstvé plody ze zahrádky. Tentokrát jsem zkombinovala fazolky s dýní a vznikla opět dobrota.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1-2 lžíce oleje
  • jedna větší cibule
  • 3 hrnky čerstvých zelených fazolek
  • 100 g dýně
  • sůl
  • umeocet

Postup

  1. Zeleninu omyjte, nechte okapat a nakrájejte. Fazolkám odkrojte špičky a nakrájejte je na asi 3 cm kusy, cibuli nakrájejte na kostičky a dýni na malé kousky.
  2. Na dno kastrolu dejte olej, rozehřejte ho a přidejte cibuli. Osolte a chvíli restujte.
  3. Po pár minutách přidejte dýni a fazolky, za občasného zamíchání dobře orestujte.
  4. Zalijte trochou horké vody nebo zeleninového vývaru a duste do změknutí zeleniny.
  5. Dochuťte asi lžící umeocta.

Kombinujeme

Fazolky s dýní se hodí jako příloha nebo teplý salát k jakémukoliv jídlu. Dají se samozřejmě konzumovat i samostatně.

Děti

Takto připravená zelenina je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud budeme šetřit solí, olejem a dochucovadly.

Od 2 let ji mohou už s vámi.

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Tak jednoduché a tááááák dobré! Uvařeno i s česnekem jako teplý salát k uhlířině, k tomu pickles a ledový salát – opravdu moc jsme si pochutnali, díky!

    • Tak to máme velikou radost, Martino, že chutná a že si to takhle hezky umíte nakombinovat.

  2. Už jsem tenhle recept jednou dělala, ale dnes jsem přidala navíc ten česnek a je to zase o level výš. Kombinace dýně a fazolek by mě samotnou nenapadla, ale chutná to prostě skvěle. Dýni jsem tentokrát nakrájela na tenké plátky, takže se většina rozvařila a udělala omáčku. Přidala jsem ještě dýňová semínka. Všichni jsme si pochutnali. Díky.

  3. Tak právě vyzkoušeno. Jelikož jsem lenoch, tak jsem to všechno nahazela na plech a zapekla v troubě. A přidala česnek. Je to dobrota i z plechu 🙂

  4. Tak to je vážně báječný recept, jednoduchý, rychlý a VÝBORNÝ. Rozhodně souhlasím, že s česnekem je chuťově o level výše.

  5. Skvele,delala jsem uz asi petkrat :). Dnes na dovci v kempu. Najezena rodina (klasickym jidlem), nahlizela do meho esusu,co ze to tak krasne voni:-)))) A ten pridany cesnek to opravdu doladi,diky Heli.

  6. Diky, Helco – moje stravniky uz jen tak necim neoslnim, chutna jim skoro vsechno, co uvarim, ale tato kombinace je nadchla a dokonce i Ondra, ktery jinak dyni moc nemusi si pomlaskaval. Rychle, jednoduche, vytecne:-)

    • Tak to mám radost! Spontální nápad a bylo to raz dva. Příště přidám trochu česneku a bude to leště lepší :-).

  7. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempura – fritovaná zelenina v těstíčku
Další článekPečená dýně s pestem z medvědího česneku