Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Zelené fazolky s dýní

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Léto vrcholí a já si užívám čerstvé plody ze zahrádky. Tentokrát jsem zkombinovala fazolky s dýní a vznikla opět dobrota.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1-2 lžíce oleje
  • jedna větší cibule
  • 3 hrnky čerstvých zelených fazolek
  • 100 g dýně
  • sůl
  • umeocet

Poslední dobou mi nebylo dobře. Dlouhé roky jsem se cítila velmi unavená, znuděná, bez nálady, bez energie, vystresov...

Postup

  1. Zeleninu omyjte, nechte okapat a nakrájejte. Fazolkám odkrojte špičky a nakrájejte je na asi 3 cm kusy, cibuli nakrájejte na kostičky a dýni na malé kousky.
  2. Na dno kastrolu dejte olej, rozehřejte ho a přidejte cibuli. Osolte a chvíli restujte.
  3. Po pár minutách přidejte dýni a fazolky, za občasného zamíchání dobře orestujte.
  4. Zalijte trochou horké vody nebo zeleninového vývaru a duste do změknutí zeleniny.
  5. Dochuťte asi lžící umeocta.

Kombinujeme

Fazolky s dýní se hodí jako příloha nebo teplý salát k jakémukoliv jídlu. Dají se samozřejmě konzumovat i samostatně.

Děti

Takto připravená zelenina je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud budeme šetřit solí, olejem a dochucovadly.

Od 2 let ji mohou už s vámi.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

to byla lahodna na dnesni snidani s jahlama :-)

Klub
milenium.cz
11. 8. 2021

Velká dobrota :-) … při opakovaném vaření jsem přidala lžíci tahini…zase trochu jiné, ale také moc chutné :-) Příloha osmažené celozrnné halušky ( zbytek že v včera :-)

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma