Máte doma broskve, meruňky, či více jakéhokoliv ovoce a nevíte co s ním? Poradíme vám jednoduchý, rychlý a přitom velmi osvěžující dezert, který chutná dětem i dospělým. Hotovo je za 10 minut a ještě mu dejte tak hodinku na vychladnutí v ledničce.

Ingredience pro 4-6 porcí, záleží na velikosti mističek, nebo skleniček.

  • asi 1kg broskví
  • 150g hrozinek
  • 1 sáček práškového agaru (asi 2 polévkové lžíce)
  • mini špetička soli

Postup

Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce. Přidáme na kousky pokrájené broskve, zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené a s malinkou špetičkou soli vaříme asi 20 minut.

Když  je ovoce a hrozinky uvařené, pomocí tyčkového mixéru je rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu, počkáme až se začne vařit, pak okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1-2 hodin krásně ztuhne.

Praktické

Ovoce není potřeba loupat, díky vaření a mixování se slupka úplně ztratí a  tím si zachováme spousty důležitých minerálů.

Kombinujeme

Osvěžující agarový dezert můžeme použít i jako jednu z vrstev poháru, kdy dolů dáme burizony a na to agarovou ovocnou hmotu a ozdobíme čerstvým ovocem. Další varianta je, dát dolů do poháru vrstvu rozmixované uvařené rýže se sladěnkou a mandlovým máslem a na to vrstvu agarové ovocné hmoty. Kombinací je nespočet, záleží jen na vaší fantazii.

Obměna

Broskve můžeme nahradit jakýmkoliv jiným ovocem, výborné jsou meruňky, blumy, švestky, ale i borůvky, jahody, nebo jablka, či hrušky. Výborná je i kombinace více druhů ovoce, vznikají tak zajímavé chutě.

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

  1. Použila jsem vločkový agar, neznajíc rozdíl a vyšlo mi z toho pyré s kouskama agaru -želé. Kde soudružka z NDR udělala chybu? nejdřív jsem ho namočila a pak nalila k rozmixovanému ovoci – musí se to ještě rozmixovat dohromady soudím, myslela jsem že se agar varem rozpustí.Vařila jsem to spolu cca 5 minut.

    • z lenosti už vločk.agar nepoužívám, ale kdysi jsem ho měla a poté jsem na něj na delší dobu zanevřela, protože trvalo strašně dlouho než se rozpustil – myslím, že 5 min je málo. Já tenkrát vařila dokud se nerozpustil, v průběhu jsem ochutnávala a přišlo mi to nekonečný.

      • Jsou různé druhy, ten náš vločkový byl fakt za 5 minut vaření ok. Až zjistím značku, dám vědět.

    • Každý agar se chová trochu jinak. Ten náš vločkový (myslím že ze Sunfoodu) stačilo 5 minut povařit a byl perfektní. Bohužel mi právě došel, tak nemohu opsat značku.Prvotně jsem používala instatní, tak je vždycky jistota, ale není tak kvalitní, jako práškový. Dobré je se držet návodu od výrobce, ten většino funguje. Některé agary chtějí máčet i vařit déle.Takže asi to mixování u vašeho druhu vás nemine, pokud ho nenecháte vařit a máčet déle.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVelikonoční „tvarohový“ beránek
Další článekCelozrnné palačinky s ovocnou omáčkou