PS: Chceš dobít své životní baterie?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Že je sója geneticky modifikovaná, plná hormonů, nezdravá a vůbec se o ní píše spousta divných věcí… Pojďme se tomu podívat na zoubek.
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Dobrý den, paní Lenko,
než se vyjádří Eva, ke které byl dotaz nasměrován, tak bych rád odpověděl za dodavatele na český trh.
Myslím, že sdělením “bez cukru” nikdo nechce klamat o tom, že neobsahují žádné jednoduché sacharidy, nýbrž tím chceme říct, že neobsahují sacharózu, jenž se triviálně nazývá právě cukr.
Nevím, kdo kde tvrdil, že glukóza a fruktóza je škodlivá a nemají se jíst. Je to nesmysl. Fruktózu obsahuje ovoce, zelenina i med. Glukóza je sacharid, na které funguje celý lidský metabolismus. Když sníte rýži, v konečném důsledku se z ní vstřebá do těla právě glukóza. Podstatné jsou podmínky, podoba a množství příjmu těchto sacharidů. Nadměrný dlouhodobý příjem v čisté podobě ala 2l Coly každý den jsou samozřejmě problematické, ale namazat si jednou týdně u k snídani chleba medem ( jenž obsahuje volnou glukózu a fruktózu) nebo džemem z cukru od babičky určitě hřích není a samo o sobě vám to inzulinovou resistenci nezpůsobí.
Ohledně inzulínové resistence a metabolického syndromu doporučuji shlédnout přednášky či přečíst knihy pana dr. Lustiga, který poměrně složitou problematiku dokáže pochopitelně vyložit laické veřejnosti. Pokud budete denně jíst stovky gramů čistého dobrosladu po delší dobu, tak si uženete stejné problémy, jako byste takto konzumovala jakákoliv jiná kalorická sladidla. Klíč je v přiměřenosti a používání sladidel, která méně zatěžují organismus (mezi něž Dobroslad řadím). Nejsou tu žádná hodná a zlá sladidla. Jen více zatěžující a méně zatěžující…
Mějte pěkné Vánoce a ať Vám koule pořád skvěle chutnají.
MG
Zdeni, ahoj, lepší? zvědavý Bob