Domů > Magazín Zrnění > Osobnost

Friedensreich Hundertwasser (1928-2000)

Živil jsem se pouze obilím. Z jednoho kila pšenice, získaného od nějakého sedláka nebo levně nakoupeného jako osivo či krmivo pro kuřata, jsem vyžil vždycky celý týden: Dělal jsem si z něj obilnou polévku, chléb, obilné placičky, obilné kafe a salát z obilných klíčků.“  To je citát jako vystřižený z knihy o makrobiotice; jeho autorem ale překvapivě není Japonec, ale Rakušan Friedensreich Hundertwasser.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Toskánské Castagnaccio – kaštanový koláč

Castagnaccio je podzimní dezert typický pro toskánskou oblast. Je to jednoduchý koláč s rustikální chutí, ne příliš sladkou, s jemnou a vlhkou strukturou u...
5

Vánoční dárek pro vás – nákup u Danfood s 15% slevou

Máme pro vás první vánoční dárek! Slevu na nákup zdravých potravin a dochucovadel, ekodrogerie a dalšího exkluzivního sortimentu z Danfoodu. Můžete připrav...
kurz

Vánoční dárek pro vás – nákup u Danfood s 15% slevou

Máme pro vás první vánoční dárek! Slevu na nákup zdravých potravin a dochucovadel, ekodrogerie a dalšího exkluzivního sortimentu z Danfoodu. Můžete připrav...

Tofu s indickým chutney, černou čočkou a pohankou

Máte rádi indickou kuchyni? Toto ostřejší jídlo vás jistě potěší a zahřeje v chladných dnech.

Obložené batáty

Máte chuť na něco jednoduchého, výživného a přitom jiného než obvykle? Vyzkoušejte batátové jednohubky s cizrnovou pomazánkou – lahodné spojení sladkého ba...

Spolu u stolu – živé setkání v Praze 3.12.2025

Poslední šance potkat se letos naživo? Ano a pro velký úspěch se uvidíme znovu v Praze. Tentokrát dáváme příežitost nejen našim Klubákům, ale všem příznivc...