Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Japonské Hiyayakko

Uvařeno
bez lepku

Pro milovníky japonské kuchyně a tradičních receptů. Asi nic rychlejšího na přípravu neexistuje. Ráda bych vám představila moje nejoblíběnější Japonské Hiyayakko. Jednoduché a bleskově připravené. Pro mě vynikající.

Ingredience
1 porce
  • 1 kostka hedvábného tofu
  • kus cukety
  • trocha červené cibule
  • 1 plná lžička červeného misa
  • 1 lžička tamari
  • 1 lžička olivového oleje

Vyzkoušela jsem snad všechny diety. Nic nebylo dlouhodobě udržitelné. Až když jsem objevila Jíme Jinak, začalo to fun...

Recept na Japonské Hiyayakko

  1. Nakrájejte na tenké nudličky cuketu.
  2. Na talířek dejte tofu.
  3. Navrch dejte cuketu, poté nasekanou cibuli.
  4. Rozmíchejte miso s tamari a přidejte na povrch, zakápněte olivovým olejem a ihned podávejte.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • K okamžité konzumaci.
  • Japonské jídlo, které se skládá z chlazeného tofu s různými polevami a omáčkou. Je to jednoduchý, osvěžující pokrm, který se často podává v restauracích jako předkrm nebo příloha, zejména v letních měncích.

Obměna

  • Olivový olej je taková moje malá obměna, můžete vynechat nebo použít sezamový.
  • Použila jsem červené miso. Můžete použít jakékoliv, které máte doma.

Děti

  • Nevhodné malým dětem.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Hibachi cukety

Cuketa v teryiaki omáčce připravená ve woku je lahodné jídlo, na kterém si pochutnají milovníci asijské kuchyně a pikantních chutí.

Tofu Dengaku jinak

Dengaku tofu je špíz z grilovaného tofu se sladkokyselou miso omáčkou. Jednoduchý recept pro milovníky asijské kuchyně.

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Dýňové Donabe

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě si tento recept vychutnáte stejně, jako já. Je rychlý na přípravu a užijete si spoustu chutí a konzistencí.

Donabe s filetem s chutí moře

Chutný veganský “filet” s chutí ryb a japonskou omáčkou. Nejlepší je servírovat ho přímo v hrnci, kde se vařil. Stačí 20 minut a lahodný pokrm ...