Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Japonské Hiyayakko

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Hiyayakko je japonský recept založený na studeném tofu, určený pro horké letní dny. Jednoduché, čerstvé a chutné –  bezlepkové Hiyayakko.

Ingredience
1 porce
  • hedvábné tofu
  • tamari
  • okurka
  • švestka umeboshi

Jitka vždy ráda jedla a také ráda vařila. Jenže stále stupňující se zdravotní potíže ji brzy dohnaly...

Recept na Japonské Hiyayakko

  1. Nasekejte okurku na malé kousky.
  2. Švestku vypeckujte a smíchejte s okurkou, dobře ji rozdrťte.
  3. Na talíř dejte porci hedvábného tofu, navrch dejte okurku a umeboši a pokapejte tamari.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • K okamžité konzumaci.

Obměna

  • Na tento recept se používá většinou momen tofu, to bohužel u nás není nikde k sehnání a v bio kvalitě už vůbec. Pokud se vám poštěstí, určitě ho použijte.
  • Použijte jakoukoliv okurku, já  jsem použila nakládačku, má pevnější strukturu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Donabe s filetem s chutí moře

Chutný veganský “filet” s chutí ryb a japonskou omáčkou. Nejlepší je servírovat ho přímo v hrnci, kde se vařil. Stačí 20 minut a lahodný pokrm ...

Donabe s knedlíčky

Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...

Okurkové kopečky

Jednoduchý letní recept, do kterého vám jako zelenina postačí obyčejná okurka.

Letní tan tan ramen

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající.