Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Jemné fazolové lusky s máslovou tykví a šalotkou v krémové citronové omáčce s koprem

Uvařeno

Slováci by řekli “nebo v papuľke”. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • 500gr zelené jemné fazolové lusky
  • 1kg máslová tykev
  • 1 větší šalotka
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • kari
  • kurkuma
  • římský kmín
  • asafoetida
  • sójová smetana
  • kopr
  • kůra z 1 citrónu
  • šťáva z citrónu

Postup

  1. Na osoleném olivovém oleji orestujeme zelené fazolky, přidáme na kostky nakrájenou tykev, nadrobno nakrájenou šalotku a koření.
  2. Zamícháme a podlejeme horkou vodou. Vaříme pod poklicí do změknutí
  3. Přidáme nasekaný kopr, strouhanou citrónovou kůru a sójovou omáčku. Dochutíme šťávou z citrónu.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Asafoetida je indické pikantní koření, český čertovo lejno. Pokud nemáte,  dejte trochu chilli.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mohu, prosím, nahradit tykev dýní hokaido? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře