Slováci by řekli “nebo v papuľke”. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • 500gr zelené jemné fazolové lusky
  • 1kg máslová tykev
  • 1 větší šalotka
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • kari
  • kurkuma
  • římský kmín
  • asafoetida
  • sójová smetana
  • kopr
  • kůra z 1 citrónu
  • šťáva z citrónu

Postup

  1. Na osoleném olivovém oleji orestujeme zelené fazolky, přidáme na kostky nakrájenou tykev, nadrobno nakrájenou šalotku a koření.
  2. Zamícháme a podlejeme horkou vodou. Vaříme pod poklicí do změknutí
  3. Přidáme nasekaný kopr, strouhanou citrónovou kůru a sójovou omáčku. Dochutíme šťávou z citrónu.

Praktické

  • Asafoetida je indické pikantní koření, český čertovo lejno. Pokud nemáte,  dejte trochu chilli.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLuxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!
Další článekFazolky a cuketa na slanině (veganská verze)