Kam s ním
Špenát můžeme dát na talíř místo omáčky. Můžeme jej dát jako kondimet, tedy takovou tu třešničku na dort, která nám doplní chybějící barvu nebo chuť. Můžeme z něj mít dip na namáčení pečiva. Můžeme jej použít místo jiné tepelně upravené zeleniny na našem talíři. Zkrátka fantazii se meze nekladou. Nám chutná moc, takže ho dáváme k vařenému obilí, k pečeným závitkům, k prejtům, ke knedlíkům, přimíchávám ho do zeleniny. Jsem schopná ho dát k čemukoli.
Z čeho ho udělat
V receptech je špenát z kopřiv, ale využít můžeme také medvědí česnek, hluchavky, žabinec, bršlici a další zelené natě, které příroda na jaře nabízí. Chuť doladíme česnekem, pepřem, či jiným oblíbeným kořením, které jsme zvyklí dávat do špenátu. Kyselkavou chuť nám dodá jablečná ocet, přisolíme a přikyselíme umeoctem, zjemnit můžeme rostlinnou smetanou.
Konzistence
Můžeme udělat hlaďoučký krém, kdy pomocí mixéru rozmixujeme úplně dohladka, ale můžeme také nechat nasekané kousky kopřiv a cibuli bez rozmixování. Když necháme bez zahuštění, máme řídkou omáčku nebo klidně polévku.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnáááám ❤️
MŇÁÁÁÁÁÁM ❤️ mana nebeská
MÍCHANÁ “VAJÍČKA” SE ZELENINOU A HALUŠKAMA
ŠPENÁT
SLADKO PIKANTNÍ KONDIMEMT Z ČERNÉ ŘEDKVE
KLÍČKY
ŘEDKVIČKA
https://www.jimejinak.cz/veganska-michana-vejce-se-zeleninou/
https://www.jimejinak.cz/bryndzove-halusky/
https://www.jimejinak.cz/spenat-s-mandlovou-nebo-ovesnou-smetanou-a-kukuricnymi-testovinami/
https://www.jimejinak.cz/sladko-pikantni-kondiment-z-cerne-redkve/
Milujeme špenát v jakékoliv podobě , nejen ze špenátu, kopřiv anebo různých bylin , ale i z natí kedlubny, řepy , apod ❤️