Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Vánoční cukroví

Sladová linecká kolečka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Kdosi mi tvrdil, že bez vajec a cukru linecké neupeču… Tak se na to podíváme!

Ingredience
[caption id="attachment_56545" align="alignright" width="200"] Jpeg[/caption]
  • 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
  • 140 g Ječmenného sladu
  • citrónová kůra z 1 biocitronu
  • náplň: extra džem bez cukru

Dva akční kluci, jeden s atopickým ekzémem, speciální dieta a vaření do školky, dálkové studium, domácnost a neschopn...

 

Postup

  1. Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout.
  2. Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary.
  3. Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí.
  4. Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a sladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
  5. Kolečka slepíme marmeládou a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tyto kolečka jsou naprosto úžasný, krásně se s těstem pracuje. Nechávám v chladu cca 10 minut.
:)

Zdravím, těsto v ledničce opravdu dost ztuhne, ale stačí teplo vlastních rukou a vašeho pokoje. Stačí chvíli počkat a pak se s ním ” pomazlit”:-). Jinak doporučuji nepřipravovat moc dopředu, raději nechat v chladu jen chvíli, do lehkého zatuhnutí. Přeji mnoho zdaru při dalším pokusu!:-) M.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nepečená kokosová roláda

Šťavnatá, extra kokosová dvoubarevná zdravá roláda bez pečení. Luxusní dezert bez cukru, který potěší každou návštěvu.

Holandský perník Gevulde speculaas plněný mandlovým marcipánem

Tento opravdu luxusní perník plněný sladkým marcipánem (Gevulde Speculaas) pochází z Holandska. Je velmi oblíbený, protože je kořeněný, sladký a rozplývá s...