Kdosi mi tvrdil, že bez vajec a cukru linecké neupeču… Tak se na to podíváme!

 

Ingredience
[caption id="attachment_56545" align="alignright" width="200"] Jpeg[/caption]
  • 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
  • 140 g Ječmenného sladu
  • citrónová kůra z 1 biocitronu
  • náplň: extra džem bez cukru

Postup

  1. Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout.
  2. Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary.
  3. Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí.
  4. Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a sladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
  5. Kolečka slepíme marmeládou a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.

Na oslavě se po mých „JJ dobrotách“ jen zaprášilo (Adriana)

Adriana: Dobré ráno dievčatá. Ako tak čítam, celkom dobre...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Mám 3 kg dole a okolí si všímá změn (Tereza)

Tereza: Všechny Vás zdravím. Budu asi jedna z mála,...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Špíčky šly dolů a ustoupily bolesti hlavy (Helena)

Helena: Děkuji za výborný kurz, moc jsem se toho...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Teším sa z každého vydareného jedla (Elen)

Elen: Som už na dôchodku a k tejto super...

Méně únavy a čistší pleť (Daniela)

Daniela: Moc Vás zdravím a i já bych ráda...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...
  1. Zdravím, těsto v ledničce opravdu dost ztuhne, ale stačí teplo vlastních rukou a vašeho pokoje. Stačí chvíli počkat a pak se s ním “ pomazlit“:-). Jinak doporučuji nepřipravovat moc dopředu, raději nechat v chladu jen chvíli, do lehkého zatuhnutí. Přeji mnoho zdaru při dalším pokusu!:-) M.

  2. Robim tieto kolecka a ceseto mi v chladnicke cez noc riadne stuhlo, je to ako kamen. Pomoze, ked cesto zahrejem nad parou? Alebo je nutne pridat nieco tekute? Je presne podla receptu a vyslovene sa mi darilo nanho „Zaklopat“ -fakt jak kamen. Vdaka za radu! :)

    • To je recept od Dobrosladu, nemáme ho vyzkošený, tak úplně neporadíme. Ale nechala bych těsto v teple ohřát a zkusila bych ho propracovat. Kdyby to nepomohlo, tak pak asi přidat tekutou část.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMoje dítě nespalo, dokud jsem nezměnila stravu (Saša)
Další článekFakta a mýty o nutnosti očkování (I. část)