Antioxidační účinky
16
2
Fenykl – Foeniculum vulgare dulce
Rozhodla jsem se napsat malý článek o fenyklu. Moje recepty tuto zeleninu obsahují a určitě, pokud jí nekoupíte v obchodech, můžete si jí snadno vypěstovat...
15
6
Lék nejen na plíce – plicník lékařský
Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel.
36
4
5 benefitů černé ředkve pro naše zdraví
Černá ředkev – tato málo používaná zelenina má obrovské zdravotní účinky. Teď v období jater a žlučníku je velkým pomocníkem, ale patří na talíř mnoh...
17
3
Znáte galgán?
Seznamte se s rostlinou příbuznou zázvoru a kurkumě, používanou po staletí v v ájurvédské a tradiční čínské medicíně.
33
Chlorofyl aneb proč jíst zelené potraviny
Stále nerozumíte tomu, proč jsou zelené potraviny tak vyzdvihované? Odpovědí je zázrak jménem chlorofyl. Čistí tělo, pomůže s akné a dodá energii – a...
35
3
Rooibos – čaj, který omlazuje
Hledáte alternativu k vaší oblíbené kávě nebo zelnému čaji? A zkoušeli jste už čaj rooibos? Mimo to, že úžasně chutná, také prospívá našemu tělu, pleti i p...
12
4
Aronie – ovoce nejen pro diabetiky
Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...
10
5
Kotrč kadeřavý
Kotrč je nejen jedlá, ale také medicinální houba, přezdívaná květák. Tradičně se používá v čínské medicíně.
5
1
Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)
Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...
41
7
Brokolice Romanesco
Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
25
Jehličnany v kuchyni
Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
13
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.