Antioxidační účinky

Fenykl – Foeniculum vulgare dulce

Rozhodla jsem se napsat malý článek o fenyklu. Moje recepty tuto zeleninu obsahují a určitě, pokud jí nekoupíte v obchodech, můžete si jí snadno vypěstovat...
15
6

Lék nejen na plíce – plicník lékařský

Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel. 
36
4

5 benefitů černé ředkve pro naše zdraví

Černá ředkev – tato málo používaná zelenina má obrovské zdravotní účinky. Teď v období jater a žlučníku je velkým pomocníkem, ale patří na talíř mnoh...
17
3

Znáte galgán?

Seznamte se s rostlinou příbuznou zázvoru a kurkumě, používanou po staletí v v ájurvédské a tradiční čínské medicíně.

Chlorofyl aneb proč jíst zelené potraviny

Stále nerozumíte tomu, proč jsou zelené potraviny tak vyzdvihované? Odpovědí je zázrak jménem chlorofyl. Čistí tělo, pomůže s akné a dodá energii – a...
35
3

Rooibos – čaj, který omlazuje

Hledáte alternativu k vaší oblíbené kávě nebo zelnému čaji? A zkoušeli jste už čaj rooibos? Mimo to, že úžasně chutná, také prospívá našemu tělu, pleti i p...
12
4

Aronie – ovoce nejen pro diabetiky

Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...

Kotrč kadeřavý

Kotrč je nejen jedlá, ale také medicinální houba, přezdívaná květák. Tradičně se používá v čínské medicíně.

Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)

Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...
41
7

Brokolice Romanesco

Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
25

Jehličnany v kuchyni

Borovicový čaj se používal za války, aby se zabránilo kurdějím. Z jehličnanů se dá připravit chutný, uklidňující čaj. Věděli jste, že obsahují velké množst...
13
1

Kardamom – koření i lék

Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.