Domů Téma Jak klíčit semínka

jak klíčit semínka

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Jak připravit zelené posypky a klíčky na cestách

Jsem zvyklá dávat na každé jídlo čerstvé zelené posypky. Na dovolených však často narážím na to, že petrželka, pórek ani jarní cibulka se na...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.
Téma: jak naklíčit semínka, detox, pickles, bez lepku, ostropestřec, byliny, kopřivy, jak naklíčit luštěniny, pučálka, výhonky z kořenové zeleniny, bylinné čaje, vhodné na cesty, začínáme s luštěninami, oligosacharidy, strava na cestách, natto, železo, pálení žáhy, jak na jaře upravit jíídelníček, alergie na mléko, aduki, pěstování v bytě, imunita, voda s octem, luštěniny a nadýmání, děti, zánět, klíčení semínek, potíže se zažíváním, česnek, jak používat klíčky, řasy, jarní detoxikace organismu, majoránka, klíčky čočky, celiakie, klíčící nádoby, raw, využití klíčků, co jíst na jaře, recepty jaro, žlučník, zažívací problémy, vitariánství, pampelišky, popenec, problémy s trávením, vegan, strava na jaro, nadýmání, slaná jídla, stravitelnost, cizrna, klíčky, masopust, vegetariánství, naklíčená semena, plyny, plynatost, bez mléka, do čeho použít klíčky, strava na vegan cestování, top recepty, tofu, větry, dušení, zero waste, sezóna léto, jak jíst na cestách, jedlé bylinky, klíčení vojtěšky, kmín, červená čočka, fazole, recyklace, v čem klíčit, pití, celá čočka, lektiny, ptačinec, polníček, květová voda, strava při cestování, jarní strava, antinutrienty, enzymy, klíčení, vaření na cestách, bez laktózy, kvašená zelenina, ředkvičky, vláknina, máčení, napařování, raw food, jablečný ocet, jarní zelenina, šípek, výhonky, vitamín A, jak začít, recepty žlučník, naklíčená ředkvička, potraviny játra, hrách, Kombu, čočka, namáčení, jak vařit na jaře, nafouklé břicho, jaro, luštěniniy, klíčky řeřichy, jak na to, klíčené obliviny, vitamín C, jak se stravovat na cestách, pelyněk, natě, semínka ředkvičky, klíčené luštěniny, hvět, jak namáčit luštěniny, máta, měsíček lékařský, jarní jídelníček, jaro jídelníček, zkratky a tipy, jak na luštěniny, živočišné produkty, miso, pampeliška, zelené natě, tuky, klíčky munga, puriny, vitamín K, co s sebou na cesty, luštěniny začátečníci, dovolená, lektin, petrželka, celiak, ABKM, jak klíčit semínka, nadýmání luštěniny, paleo, jarní byliny, antinutriční látky, antioxidant

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?