Domů > Magazín Zrnění > Osobnost

Svatá Anežka Česká

Sv. Anežka Česká bývá nejčastěji zobrazována v řeholním rouše s korunkou na hlavě, ale  také v královském hermelínu. Můžeme ji však vidět i bez královských atributů pouze s ubožákem u nohou a s modelem kostela v ruce. Na výjevech nejčastěji ošetřuje nemocné, uděluje almužnu či sytí hladové. Podívejme se, jak se její život a osobnost zrcadlí v historických souvislostech, autobiografii a religiózních aktivitách, v článku Lenky Čablové.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

klub
133

Prosinec – plakátek na ledničku

Co v prosinci jíst nejvíc, co méně a co raději vůbec? Čemu se věnovat a na čem pracovat, abychom maximálně využili potenciál, který tento měsíc nabízí? Pla...
67
18

Stokrát lepší než mikulášský balíček plný sladkostí (Jitka)

Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti nám před časem poslala maminka Jitka, ...

Rychlý dýňový krém s čerstvou kurkumou a zázvorem

Máte doma čerstvý kořen kurkumy? Šup s ním do polévky. Kurkuma zvyšuje obranyschopnost, odolnost a regeneraci organizmu. A protože přináší úlevu i při emoč...

Kulajda s tuřínem

Kulajda patří k naším favoritům. Polévka je plná zeleniny, není ničím zahuštěná, není v ní vejce, mléko, mouka ani cukr a přesto je naprosto fantastická! D...

Černá zimní rýže

Tento recept je typicky zimní, pikantní a zároveň sladký a krásně vás zahřeje.

Plněné datle

Máte rádi čerstvé datle? Povyšte je na rychlý a skvělý dezert. Stačí jen pár ingrediencí a dobrota je na světě.