Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Štrúdl bochánky

Uvařeno
bez cukru

Oblíbené jednoduché hromádky – snadný a rychlý dezert bez cukru, mléka a vajec, tentokrát s chutí a vůní jablečného štrůdlu.

Ingredience
  • 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 2 sladká jablka
  • 100 g rozinek
  • 60 g mandlí
  • vanilka
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • 50 g oleje
  • 18 g prášku do pečiva
  • skořice
  • 100 g ovesného mléka

Dva akční kluci, jeden s atopickým ekzémem, speciální dieta a vaření do školky, dálkové studium, domácnost a neschopn...

Jak připravit hromádky ála štrůdl

  1. Do mísy nastrouhejte jablka a citrónovou kůru.
  2. Nasekejte na hrubo mandle.
  3. Přidejte mandle a všechny ostatní ingredience do mísy k jablkům a lžící a pak rukou promíchejte.
  4. Na plech vystlaný pečícím papírem za pomoci lžíce sázejte hromádky.
  5. Pečte v troubě asi 20 minut na 190°C.

Praktické

  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě.
  • Používaejte kůru pouze z bio citrónů.

Obměna

  • Jakékoliv rostlinné mléko.
  • Pokud nejste zvyklí na přírodní sladkost, zkuste přidat slad nebo sirup.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
  • Pozor na kusy mandlí.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

42 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dělala jsem z poloviční dávky a z pohankové, čirokové a jáhlové mouky. Připadaly mi takové trochu “zdrcnuté”, asi tou moukou, ale chuťově dobré a manžel, cukrovkář, pro kterého jsem je pekla, byl spokojený. Prý dobré👍

Andrea Karla
11. 11. 2023

Tak jsem dneska upekla k svačině, moc mi chutnají. Věruško tvoje a Klárky recepty jsou prostě úžasný. Celá kuchyň voní po skořici.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Jablečný bezlepkový chlebíček

Tento jemně nasládlý bezlepkový chlebíček je velice jednoduchý na přípravu. Pokud vás honí mlsná a dali byste si něco sladkého a zároveň zdravého ke kávě n...

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Tahini placičky

Velmi rychlé sušenky, sladkost na poslední chvíli, k jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je chuťově zajímavý a moc dobrý.