- Suché:
- 2 šálky hladké celozrnné špalové mouky
- 1/2 šálku kakaa
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL obilné kávy
- 1/4 ČL soli
- Mokré:
- 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
- 1/2 šálku sirupu
- 1/2 šálku obilného mléka (ideál je mandlové, kokosové)
- 1 šálek uvařených azuki
- 1 ČL vanikového extraktu
- Kokos nebo mleré ořechy na posyp
Postup
- Smícháme suché ingredience
- Přidáme postupně vše “mokré”
- Mícháme, dokud je směs vláčná, spíše lehce tekutější. případně přidáme více mléka.
- Nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané stejnou směsí, kterou budeme posypávat. Buď mletými ořechy, nebo kokosem.
- pečeme v předehřáté troubě na 160C asi 30min
- Ti
p:
Cake je mnohem vláčnější, pokud půlku azuki namixujete a půlku necháte celou. Je dobré je nechat vařit opravdu hodně do měkka. Lze využít i ty, co zbyly od vaření oběda :-)
Chtutnou variantu získáte, pokud sirup namixujete. např Rýžový a datlový. Pozor, javorový je opravdu hodně sladký!
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Jaké kakao prosím konkrétně používáte? Děkuji.
Recept mi pripomenul “varený” koláč z minulosti,tak som trochu mokrého(sirup,alsan,mlieko)odložila a poliala upečený,ešte horúci koláč + kokos_chuťovo určite lepší ako ten s vajíčkami👌