- Suché:
- 2 šálky hladké celozrnné špalové mouky
- 1/2 šálku kakaa
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL obilné kávy
- 1/4 ČL soli
- Mokré:
- 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
- 1/2 šálku sirupu
- 1/2 šálku obilného mléka (ideál je mandlové, kokosové)
- 1 šálek uvařených azuki
- 1 ČL vanikového extraktu
- Kokos nebo mleré ořechy na posyp
Postup
- Smícháme suché ingredience
- Přidáme postupně vše “mokré”
- Mícháme, dokud je směs vláčná, spíše lehce tekutější. případně přidáme více mléka.
- Nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané stejnou směsí, kterou budeme posypávat. Buď mletými ořechy, nebo kokosem.
- pečeme v předehřáté troubě na 160C asi 30min
- Ti
p:
Cake je mnohem vláčnější, pokud půlku azuki namixujete a půlku necháte celou. Je dobré je nechat vařit opravdu hodně do měkka. Lze využít i ty, co zbyly od vaření oběda :-)
Chtutnou variantu získáte, pokud sirup namixujete. např Rýžový a datlový. Pozor, javorový je opravdu hodně sladký!

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Mnaaam. Po ruce jsem mela zrovna cekankovy sirup a misto kakaa dala karob.
Jaké kakao prosím konkrétně používáte? Děkuji.