Ingredience
  • Suché:
  • 2 šálky hladké celozrnné špalové mouky
  • 1/2 šálku kakaa
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL obilné kávy
  • 1/4 ČL soli
  • Mokré:
  • 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
  • 1/2 šálku sirupu
  • 1/2 šálku obilného mléka (ideál je mandlové, kokosové)
  • 1 šálek uvařených azuki
  • 1 ČL vanikového extraktu
  • Kokos nebo mleré ořechy na posyp

Postup

  1. Smícháme suché ingredience
  2. Přidáme postupně vše „mokré“
  3. Mícháme, dokud je směs vláčná, spíše lehce tekutější. případně přidáme více mléka.
  4. Nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané stejnou směsí, kterou budeme posypávat. Buď mletými ořechy, nebo kokosem.
  5. pečeme v předehřáté troubě na 160C asi 30min
  6. Ti

p:
Cake je mnohem vláčnější, pokud půlku azuki namixujete a půlku necháte celou. Je dobré je nechat vařit opravdu hodně do měkka. Lze využít i ty, co zbyly od vaření oběda :-)
Chtutnou variantu získáte, pokud sirup namixujete. např Rýžový a datlový. Pozor, javorový je opravdu hodně sladký!

  1. Recept mi pripomenul „varený“ koláč z minulosti,tak som trochu mokrého(sirup,alsan,mlieko)odložila a poliala upečený,ešte horúci koláč + kokos_chuťovo určite lepší ako ten s vajíčkami👌

  2. Jéé tak to vážně super. Protože i u nás to je nejoblíbenější … a to i pro návštěvy „všežravce“ :-)

  3. Tak to je asi nejlepší buchta, co jsem zatím pekla. je opravdu vláčná!! Ani jsem nedala tolik toho kakaa a naprosto vynikající. I babička si vyžádala recept. A holky jedna palec nahoru a ta druhá starší si šla přidat a to normálně nedělá. Děkuji

  4. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVoňavé tempehové soté s bulgurem
Další článekDýňové máslo (bez laktózy)