Domů > Magazín > Žijeme jinak

Děkujeme za déšť – festivalový film č.1

Dovolujeme si vám představit první film z letošního festivalu dokumentárních filmů o jídle. Jak souvisí jídlo a naše klima?  Víc než si umíme představit. Pusťte si poutavý příběh keňského farmáře, který chce nakrmit svou rodinu, zachránit svoji zem a dostane se kvůli tomu až do politiky. Má šanci něco změnit?

Thank You for the Rain | Julia Dahr | Norsko, Keňa a Spojené království | 2017 | anglicky / české titulky | 90 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

S věkem přibývají kila a potíže?
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA

 

O filmu

Když před pěti lety vzal poprvé do ruky kameru sympatický keňský farmář Kisilu, aby začal dokumentovat život své rodiny a okolní vesnice, nebylo možné očekávat, jak silný příběh z jeho vyprávění vzejde. Podmanivý příběh odhodlání, pokory a tvrdé práce. Ale také příběh boje proti klimatické změně. Když jednoho dne jeho domov zasáhne zničující bouře, Kisilu se rozhodne vyzvat lidi ve své komunitě k akci. Ta ho zavede až na samý vrchol politické debaty.  Snímek Děkujeme za déšť je výpovědí věčného optimisty, který však v boji o zelenější svět otestuje vlastí limity i překážky systému, ve kterém žijeme.

Diskuse

Pod každým filmem probíhá volná diskuse, do které se můžete zapojit i vy. Do diskuse se budou naživo zapojovat i odborníci na danou problematiku. K tomuto filmu přijal pozvání Alexandr Ač z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd (CzechGlobe), který patří mezi přední odborníky na klimatické změny. Výzkum v CzechGlobe se zaměřuje na vývoj klimatu a jeho budoucí scénáře, uhlíkový cyklus a dopady měnících se podmínek na produkci a biologickou rozmanitost ekosystémů a dopady na rozvoj a chování společnosti.

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Zbytkové pečené placičky

Když v lednici zůstane trocha rýže, je to ideální příležitost vykouzlit něco křupavého a voňavého. Tyhle jednoduché placičky ze zbytků jsou rychlé, úsporné...
klub
53
9

Rakovina – Co jí způsobuje (1. díl)

Podle statistik každý třetí obyvatel České republiky v průběhu svého života onemocní rakovinou. Pokud ale známe psychické i fyzické příčiny, můžeme si své ...

Květákový steak

Květákové řízečky chutnají zpravidla všem. Pokrm je velmi rychle připravený a můžete si ho dochutit podle svých preferencí.

Zbytkové knedlíky – univerzální recept pro levné a zdravé vaření

Zbylo vám trochu rýže, trochu jáhel, ovesná kaše a není toho dost na pořádné jídlo? Nevyhazujte je a udělejte z nich rychlé knedlíky. Nic nepřijde nazmar! ...

Tofu karbanátky s houbovou omáčkou

Rychlé, hřejivé jídlo, které spolehlivě zasytí. Ideální pro milovníky asijských chutí i všechny, kdo si rádi dopřejí trochu voňavého fusion vaření.

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.