Sezóna jahod vrcholí a já jahody ze zahrádky nestíhám zpracovávat. Zkusila jsem vymyslet jahodový shake z ořechového mléka a jahod a výsledek je perfektní.
Ingredience
na cca půl litru koktejlu
  • půl litru lískovo-mandlového mléka (lze nahradit jiným rostlinným)
  • 200 g zralých jahod
  • 2-3 polévkové lžíce rýžového sirupu

Postup

  1. Nejdřív je potřeba připravit si ořechové mléko. (Mandle a ořechy je potřeba namočit na pár hodin.)
  2. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
  3. Do mixéru dáme jahody s trochou mléka, přidáme rýžový sirup a mixujeme na vysoké otáčky.
  4. Přidáme zbytek mléka a znovu mixujeme.
  5. Ochutnáme a pokud by byl koktejl málo sladký, ještě přidáme trochu rýžového sirupu.
  6. Zdobíme mátou.

Praktické

  • Snažte se vybírat spíše zralé jahody, které jsou přirozeně sladké.
  • Jahody se rychle kazí, proto koktejl skladujte v chladu a snažte se ho vypít do pár hodin.
  • Můžete použít i rostlinné mléko z krabice (ovesné, rýžové, sójové…), jen počítejte s tím, že koktejl nebude mít tak dobrou a výraznou chuť jako s mlékem z ořechů a mandlí.

Děti

Jahodový koktejl mohou děti od jednoho roku.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempehové mini “kotletky” v tomatové marinádě
Další článekKrémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí