Sezóna jahod vrcholí a já jahody ze zahrádky nestíhám zpracovávat. Zkusila jsem vymyslet jahodový shake z ořechového mléka a jahod a výsledek je perfektní.

Ingredience
na cca půl litru koktejlu
  • půl litru lískovo-mandlového mléka (lze nahradit jiným rostlinným)
  • 200 g zralých jahod
  • 2-3 polévkové lžíce rýžového sirupu

Postup

  1. Nejdřív je potřeba připravit si ořechové mléko. (Mandle a ořechy je potřeba namočit na pár hodin.)
  2. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
  3. Do mixéru dáme jahody s trochou mléka, přidáme rýžový sirup a mixujeme na vysoké otáčky.
  4. Přidáme zbytek mléka a znovu mixujeme.
  5. Ochutnáme a pokud by byl koktejl málo sladký, ještě přidáme trochu rýžového sirupu.
  6. Zdobíme mátou.

Praktické

  • Snažte se vybírat spíše zralé jahody, které jsou přirozeně sladké.
  • Jahody se rychle kazí, proto koktejl skladujte v chladu a snažte se ho vypít do pár hodin.
  • Můžete použít i rostlinné mléko z krabice (ovesné, rýžové, sójové…), jen počítejte s tím, že koktejl nebude mít tak dobrou a výraznou chuť jako s mlékem z ořechů a mandlí.

Děti

Jahodový koktejl mohou děti od jednoho roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

3 kg dole a už mě nebolí klouby (Hana)

Hana: Dnes jsem v 11. dni kurzu Hubneme do...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Dala jsem sbohem cukru a mlsná už mě nehoní (Jana)

Jana: Z čoho mám najväčiu radosť je, že práve...

Každé jídlo mě překvapuje svou chutí a jednoduchostí (Michaela)

Michaela: Dnešní den je 4. dnem s Jíme jinak,...

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Kontakt

Mrzí nás to, není v našich silách odpovídat na...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Moc mi chutná (Vymka)

Vymka: Vařím jako blázen a moc mi to chutná....

S rodinou jsem to zvládla skvěle (Iveta)

Iveta: Ahoj všichni, taky přidám svůj příběh, třeba někomu...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...
  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPosilující miso polévka s rýžovým mochi
Další článekRůžová voda jako elixír krásy