Ingredience
  • 1 hrnek propláchnutých a okapaných ovesných vloček
  • 1 hrnek uvařené bílé quinoi
  • 4 lžičky lněného semínka
  • 150 g sušených meruněk
  • 100 g sušených švestek
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 1 nastrouhané jablko
  • 1/2 skořice
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • hrst mandlových lupínků, hranolků nebo oříšky (kešu, vlašské, lískové)
  • cca 3 lžíce oblíbeného sladidla (rýžový sirup, med…)
  • 2-3 lžíce pohankové mouky

Jak připravit proteinové müsli tyčinky

  1. Lněné semínko namočíme do 150 ml studené vody a cca po půl hodině dáme vařit.
  2. Až ze semínek bude táhnoucí sliz, vypneme.
  3. Sušené ovoce zalijeme vroucí vodou a necháme ho v ní chvilku bobtnat.
  4. Pak vodu slijeme, propláchneme pod studenou vodou a meruňky a švestky pokrájíme na malé kousky.
  5. Všechny ingredience smícháme, průběžně ochutnáváme, abychom nepřesladili a rukou důkladně umačkáváme na plech vyložený pečicím papírem. Přibližně do výšky 1 cm.
  6. Ve vyhřáté troubě pečeme při 150-170°C cca půl hodiny.
  7. Částečně vychladlé krájíme na požadované tvary.
  8. Můžeme i polévat karobovou polevou, sypat kokosem, apod…

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFialkový ocet
Další článekLetní seminář probuzení