PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !
Proč to nepřiznat: Těšila jsem se, že se alespoň na jedno číslo stane Zrnění magazínem odlehčeným a příjemně jinovým a bude se vcelku roztomile a nezávazně zabývat působením různých druhů oblečení či energetickými účinky barev. Ale realita je jiná. Zvu vás k procházce světem módy a předem upozorňuji, že to příliš příjemné čtení nebude.
Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !
Opravdu 8-10 lžíc škrobu na 0,6 l tekutin? Zdá se mi to příliš, dala jsem polovinu 4 lžíce a byl to tedy dost mazec umíchat.
Františku, souhlasím, například mnoho indických receptů má složité ingredience. Je pravda, že fungujou, chutnají, ale jsou určitě složitější. Já ale chci vyzkoušet všechno co můžu a pak si vyberu to co mě nejvíce zaujme. I ty klimatické podmínky jsou jiné, v tom máš určitě pravdu, ale i u vás už se mnoho změnilo.
Oprava – Také si mnoho z toho, co vypěstujeme, rádi spotřebujeme.
Vierko díky za ponaučení o kuchyni z kraje vycházejícího slunce. Tyhle cizokrajné pokrmy a postupy jsou pro mě španělská vesnice. Ale jedno z toho je mi sympatické, kterého se držím i naší zapadlé vísce Vysočiny. A to je jednoduchost.
Také si mnoho z toho, co potřebujeme, rádi spotřebujeme. Pravda, u nás jsou, klimaticky, jiné podmínky než máš ty v Itálii. Ale nám to stačí. Nevím, jak to mají ostatní, ale když vytáhneme ze země například mrkev, očistíme a nakrájíme, tak je to úplně jiná chuť a vůně, než kupovaná. Třeba i v bio kvalitě. Chápu, že než se mrkev dostane třeba z Itálie k nám, do obchodů, tak mnohé z toho ztrácí cestou.
A co se týče té jednoduchosti, tak nechápu některé recepty, kde se vzájemně třískají chutě, které zbytečně potlačují chutě samotných surovin. Čím méně koření, tím lépe.
Ale nikomu to nevnucuji, je to jen můj názor.
My zeleninu z pařáčku jíme jen tak. Ani mě to nenapadlo. Možná dokud to děti tak jí, solit nebudu. Nebo ta sůl má nějaký důvod?
Ale co kdyby se nakapala ta sojovka do té vody? Nemohlo by to taky nějak “navonět”? Možná zkusím nekdy.
A ty to pokapeš až hotové nebo na začátku? 🙂
Buďte první, kdo napíše komentář