Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečené papriky Murasaki

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Pečené papriky Murasaki s celerovými listy a česnekem jsou skvělou jednohubkou plnou chuti. Tento rychlý recept je nejen lahodný, ale i esteticky působivý – ideální do letního menu plného zdravé zeleniny.

Ingredience
  • japonské papriky Murasaki (nebo jiné)
  • strouhanka
  • olej
  • česnek
  • listy řapíkatého celeru
  • sůl

Nějaký čas jsem nic nenapsal a přitom se toho tolik událo. Nebo spíše vše je zase tro...

Recept na pečené papriky Murasaki

  1. Papriky rozřízněte na polovinu, snažte se nechat i stopku, na talíři pak vypadá pěkně. Vyndejte semínka a dejte papriky do mísy.
  2. Nasekejte celerové listy s česnekem a přidejte na papriky, pokapejte olejem, osolte a přidejte strouhanku. Pořádně promíchejte
  3. Papričky dejte na pekáč s pečícím papírem a pečete v troubě asi 20 minut na 200°C.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Tyto papričky jsou nejen výborné, ale i pěkné a výborně je zabudujete do vašich receptů.
  • Skvělá jednohubka.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku, např. kukuřičnou.
  • Bohužel jsem úplně zapomněla vyfotit jídlo po zapečení, tak na fotkách uvidíte pouze před pečením. Ovšem, jelikož jsem pak pečené Murasaki použila v jednom receptu, brzy je po upečení uvidíte.

Obměna

  • Místo řapíkatého celeru můžete použít libeček nebo pouze petrželku.
  • Můžete použít jakékoliv papriky.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Cuketová kolečka

Máte-li lehce přerostlé cukety, zde je malý nápad, jak je chutně využít. Hostům všežravcům moc chutnaly a měly úspěch, doufám, že nezklamou ani vás.

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.