- japonské papriky Murasaki (nebo jiné)
- strouhanka
- olej
- česnek
- listy řapíkatého celeru
- sůl
Recept na pečené papriky Murasaki
- Papriky rozřízněte na polovinu, snažte se nechat i stopku, na talíři pak vypadá pěkně. Vyndejte semínka a dejte papriky do mísy.
- Nasekejte celerové listy s česnekem a přidejte na papriky, pokapejte olejem, osolte a přidejte strouhanku. Pořádně promíchejte
- Papričky dejte na pekáč s pečícím papírem a pečete v troubě asi 20 minut na 200°C.
Praktické
- Tyto papričky jsou nejen výborné, ale i pěkné a výborně je zabudujete do vašich receptů.
- Skvělá jednohubka.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku, např. kukuřičnou.
- Bohužel jsem úplně zapomněla vyfotit jídlo po zapečení, tak na fotkách uvidíte pouze před pečením. Ovšem, jelikož jsem pak pečené Murasaki použila v jednom receptu, brzy je po upečení uvidíte.
Obměna
- Místo řapíkatého celeru můžete použít libeček nebo pouze petrželku.
- Můžete použít jakékoliv papriky.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář