- 1/2 hrnku hladké špaldové celozrnné mouky
- 1/2 hrnku polohrubé špaldové celozrnné mouky
- sůl
- černá sůl
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- 30 ml slunečnicového oleje
- 50 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce nasekané petrželky
Jak připravit knedlík pečený v troubě
- Nejprve smícháme sypké suroviny spolu s petrželkou. Poté přidáme mléko a olej a pomocí lžíce a poté i rukou vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozválíme na cca 1 cm tlustou placku. Nejdříve přehneme boční strany dovnitř a poté začneme rolovat (viz foto).
- Spoj knedlíku umačkáme a uhladíme a právě spojem dolů položíme knedlík na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut na 180°C.
- Po vychladnutí knedlík nakrájíme na plátky a asi 2 minuty napaříme.
Pojďte konečně začít a proměňte teorii do praxe! Provedu krok za krokem. Začínáme v pondělí 21.10.!
Chci začít
Praktické
- Knedlík nerolujeme příliš pevně, díky tomu, že trochu nabyde, by mohl při pečení prasknout.
- Knedlík podáváme například k oblíbené omáčce.
Obměna
- Do knedlíku můžeme přidat slunečnicové či konopné semínko.
- Petrželku můžeme vynechat a nebo dát jiné oblíbené bylinky, klidně i sušené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Klárko, to vypadá suprove, tohle co nejdříve vyzkouším, děkuji za, recept a sdílení.