Domácí koření

Kajunská Jambalaya

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta...

Domácí směs koření Za’atar

Tato směs koření a bylinek je velmi variabilní. Nezáleží jen na regionech, ale také na rodinách či kuchařích, kteří ji připravují a své recepty pečlivě taj...

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.

Domácí kořenící směs Jamajský Jerk

Některá koření se nedají snadno sehnat v obchodech a někdy ani online. V těchto případech je lepší připravovat směsi přímo doma. Z receptu jsem vyřadila př...

Kaštanové halušky

Halušky z kaštanové mouky z cuketou, netradiční a přitom jednoduché a rychlé jídlo, které provoní vaši kuchyni a potěší vaše chuťové buňky.

Slunečnicový sýr

Zdravá rostlinná alternativa sýra, tentokrát ze slunečnicových semínek. Tento rostlinný sýr je výborný do placek, na chleba a k syrové zelenině.

Jemný patizonový krém

Jednoduchý a lahodný recept, do kterého využijete úrodu patizonů. Jemný krém, který kontrastuje s křupavou posypkou a lehkou, nevtíravou pikantností gochuj...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Fialová brokolice s čočkou

I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nez...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce