Italská kuchyně
18
10
Hustá mandlová polévka
Tato polévka je hustá, krémová, jemná, bezlepková, veganská a výborná. Lze ji připravit i s jiným druhem luštěniny, třeba s cizrnou.
29
4
Černá rýže s pestem a fazolemi
Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.
32
8
Pappardelle s podzimní omáčkou
Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná cel...
Polévka s čekankou
Polévka s čekankou je recept inspirovaný kuchyní regionu Lazio v Itálii. Recept je jednoduchý, z dostupných ingrediencí.
Ječmen s houbami pioppini, červenou čekankou a vlašskými ořechy
Tento recept je v Itálii konzumován hlavně na podzim a v zimě, kdy je čekanka nejlepší. Hořká chuť u vás možná hned nevzbudí nadšení, ale funguje to. Určit...
Spaghettoni alla crudaiola
Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...
12
13
Pesto z černé kapusty
Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...
Cazzarielli s fazolemi
Méně známý, starý pokrm, jednoduchý a výživný, pro milovníky italské tradiční kuchyně. Vyzkoušejte a pochutnejte si na lahodné kombinaci domácích těstovin ...
72
5
Žitná polenta z Alp
Žitná polenta, zapomenutý recept, který si zaslouží být znovu objeven. Není to ta klasická žlutá polenta, kterou všichni dobře známe. Ta dotazila do Itálie...
111
24
Italská kuchyně a já
Dnes mě napadlo napsat článek, který se týká italské tradiční, starobylé kuchyně. Sociální sítě se hemží kurzy, webináři, vydávají se knihy o veganské kuch...
Římské gnocchi z tlakového hrnce
Gnocchi alla romana neboli římské gnocchi tentokrát bez otravného míchání. Máte doma malý tlakový hrnec? Paráda, tak to vyzkoušejte, funguje to bezvadně.
65
5
Piadina romagnola
Piadina patří mezi nejoblíbenější a nejznámější italské výrobky po celém světě. Tu pravou si můžete klidně připravit doma. Je to jako vždy jídlo chudé, při...