Italská kuchyně

Domácí těstoviny orecchiette

Dnes už se dá prakticky koupit všechno..tak proč se zabývat nějakou domácí výrobou? Protože všechno, co je vyrobené doma, s láskou, s trpělivostí má mnohem...

Zuppa farinata toscana – toskánská polévka farinata

Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závi...

Jarní bylinkové špagety

Jarní špagety s bylinkami – rychlý a zdravý recept plný čerstvých bylinek, tofu a citrónové svěžesti. Skvělá volba pro jarní večeři plnou chuti!

Jarní pici

Toskánský recept na jarní špagety s zeleninou a piniovými semínky. Inspirujte se tradiční italskou kuchyní a vytvořte lahodné jídlo plné čerstvých bylinek ...

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Celozrnné farfalle s mrkví a hráškem

Jenoduché rychlé jarní jídlo z několika ingrediencí.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Pohankové rizoto s hlívou a brokolicí

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Zahřívající pohankové rizoto s řepou a dýní

Potřebujete se zahřát! Připravte si rizoto z pohanky, červené řepy a dýně – recept plný zdravých surovin a lahodných chutí. S tímto receptem si rychl...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...