karcinogen

2

Stojíte blízko grilu? Vaše zdraví může být v ohrožení

Že grilované maso zvyšuje riziko vzniku rakoviny a vysokého krevního tlaku je již dlouho známé. Nový výzkum ale naznačuje, že je v ohrožení nejen ten, kdo ...
3
3

Přebývá vám nať z ředkviček? Víme, proč ji určitě nevyhodit, ale usušit!

Opravdu se vyplatí zabývat se s přebytečnými natěmi z ředkviček? Jasně! Pojďte se s námi podívat, jak moc se můžou hodit v sušené formě.

Velikonoční cukrovinky: Dejte si u nich pozor na tato umělá barviva!

Děti milují všechno, co je barevné. A to platí i u cukrovinek. Výrobci potravin to moc dobře vědí a moc rádi jim vyhoví. Třeba takový velikonoční perníček ...
1
29

Není skořice jako skořice. Nenechte se napálit!

Skořice má spoustu blahodárných účinků na naše tělo. I proto je stále častěji součástí potravin, jídel i diet. Věděli jste ale, že existují dva druhy a jed...
2
5

4 rizika konzumace smažených hranolek a jak je zdravě nahradit

Pokud si ještě stále dáváte na jídlo hranolky, je na čase si přečíst, co vše mohou hranolky ve vašem těle napáchat za škody.
4
2

Coca Cola Zero – 0 % cukru a kofeinu, 100 % chemie

Na Coca Colu mnoho lidí nedá dopustit. Má sladkou chuť, kterou máme rádi, a díky kofeinu nás nakopne. Všichni víme, že není dvakrát zdravá, protože obsahuj...

Máte rádi svíčky? Zbystřete. Mohou i škodit

Také se rádi obklopujete svíčkami? V obchodech najdeme desítky různých svíček nejrůznějších druhů, barev a vůní. Co nám ale krom vůně tato svíčka přinese? ...
2
6

Kolik pesticidů obsahují černé čaje? Chemická analýza

Také začínáte den šálkem černého čaje v pytlíku? A napadlo vás někdy, že by i čaj mohl obsahovat pesticidy? Mrkněte na tuto analýzu, jak jsou na tom s kval...
3
2

Při uzení vznikají karcinogeny. Kolik jich obsahuje uzené tofu a tempeh?

Uzení, smažení a grilování může být zdrojem škodlivin, například tak známých toxických chemikálií PAH. Možná vás také napadne: co uzené tofu a tempeh? Jíme...
2

Který plast je který: Vyznáte se v nich?

V dnešní době je bohužel většina potravin a výrobků zabalena do plastových obalů a krabiček. Ne vždy se tomu vyhneme. Kolik toho ale víte o nákupu potravin...
53

Žvýkačky: Nejtoxičtější zboží v obchodech?

Denně se u nás vyžvýkají stovky tisíc žvýkaček. Saháme po nich automaticky a zcela bez přemýšlení. Ruku na srdce – kolik z nás si někdy přečetlo slož...
1
3

Nebezpečný akrylamid v běžných potravinách, které jíme. Jak se mu vyhnout?

Máte rádi křupavé hnědé kůrky pečiva? Dobře propečené hranolky nebo čipsy? Sice nám chutnají, ale jejich častá konzumace může mít neblahé účinky na naše zd...