Posypky
43
Jak připravit zelené posypky a klíčky na cestách
Jsem zvyklá dávat na každé jídlo čerstvé zelené posypky. Na dovolených však často narážím na to, že petrželka, pórek ani jarní cibulka se na mnoha místech ...
Tenkasu – japonská posypka
Tenkasu nebo Agedama jsou křupavé drobky vyrobené z těstíčka na tempuru. Běžně se používá jako posypka do různých tradičních receptů. Obohaťte jakýkoliv vá...
Zdravé recepty
klub
36
19
Dukkah – egyptská směs koření
Dukkah je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...
Fazolová posypka
Trochu neobvyklá posypka na vaše pokrmy vhodná i jako slaný snack na mlsání. Rychlé, jednoduché, chutné a bezlepkové.
19
1
Veganský parmazán
Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.
klub
3
2
Kde ve stravě bereme vitamín C
Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu C máme pokryt...
klub
65
20
Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř
Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim dětem n...
1
Pražené ořechy
Díky pražení si získají oříšky luxusní chuť. Takto připravené ořechy ochutí a ozdobí každý salát, dezert, polévku či hlavní jídlo. Ale dají se mlsat i samo...
klub
5
2
Dotazy začátečníků – kvašená zelenina, pohanka a napařovaná zelenina
Alena chtěla vědět, kolik se dává kvašené zeleniny, kdy zelené posypky a kolik syrové zeleniny. Chtěla poradit, jak efektivně připravit krátce tepelně upra...