posypky

Dukkah – egyptská směs koření

Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

Jak připravit zelené posypky a klíčky na cestách

Jsem zvyklá dávat na každé jídlo čerstvé zelené posypky. Na dovolených však často narážím na to, že petrželka, pórek ani jarní cibulka se na mnoha místech ...

Kde ve stravě bereme vitamín C

Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu C máme pokryt...
klub
2
1

Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř

Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim dětem n...

Pražené ořechy

Díky pražení si získají oříšky luxusní chuť. Takto připravené ořechy ochutí a ozdobí každý salát, dezert, polévku či hlavní jídlo. Ale dají se mlsat i samo...

Dotazy začátečníků – kvašená zelenina, pohanka a napařovaná zelenina

Alena chtěla vědět, kolik se dává kvašené zeleniny, kdy zelené posypky a kolik syrové zeleniny. Chtěla poradit, jak efektivně připravit krátce tepelně upra...