Zdroj draslíku

13
4

Cucamelon – mexická okurčička

Další zajímavou zeleninou, kterou můžete pěstovat je cucamelon. Možná jste jí už někdy viděli i ochutnali. Pojďme si o tomto miniaturním melounu s chutí ok...

Mizuna zelená (Brassica campestris japonica)

Kdo sleduje moje recepty ví, že je v nich někdy dost zvláštních či neznámých ingrediencí. Ovšem některé z nich, jako například mizunu, jde lehce pěstovat n...

Nové koření – pimenta dionica

Nové koření vám asi není třeba vůbec představovat, každý z vás ho určitě doma má a používá. Pojdme se na něj podívat trošku blíže, protože si to určitě zas...
41
7

Brokolice Romanesco

Brokolice Romanesco není jen velmi zdravá, ale je i nádherná a vynikne v každém receptu a klidně i na svátečním stole.
18
1

Kardamom zelený

Chtěla bych vám představit další koření, které nechybí v mojí kuchyni. Pokud milujete indická jídla, určitě víte o čem mluvím. Král koření: kardamom.
13
1

Kardamom – koření i lék

Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
54
28

Jak jsem začala jíst aronii

Máme na zahradě jeden menší keř aronie – černého jeřábu. Já si ho moc nevšímám a on i tak statečně roste ve stínu ořechu. Má alespoň krásné červené listy n...
10
7

Kdoulovec japonský léčí revmatismus

Tento nádherně kvetoucí keř plný zdravých plodů, byl po staletí užíván k léčbě anémie a dalších nemocí.
6
1

Lebeda zahradní – krásná i chutná

Pochází zřejmě z Asie, dříve byla pěstována v Řecku a používaná jako salát. Je to velmi dekorativní rostlina, které se říká také horský špenát. Je ozdobou ...

Hijiki – vitamínová bomba pro krásu

Tajemství krásné a pěstěné pleti asijských žen? Mořské řasy! Není divu. Benefity mořských řas jsou hojně opěvované a právem se řadí mezi superpotravinu. Al...

Miso – mýty a vědecká fakta

Které miso obsahuje prokazatelně B12? Které neobsahuje histamin? Je miso skutečně probiotické? Obsahuje zdraví prospěšné enzymy? Dokáže léčit rakovinu a ná...
6
11

Jujuba aneb čínské datle

Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.