Zdroje železa
38
5
Artyčoky – léčivá zelenina, kterou si můžete vypěstovat
Artyčok je vhodný pro léčbu jater, ledvin, pro cukrovkáře, při zácpě i na vysoký tlak. Roste na jaře, kdy potřebujeme detoxikovat organismus. V tom je arty...
53
28
Jak jsem začala jíst aronii
Máme na zahradě jeden menší keř aronie – černého jeřábu. Já si ho moc nevšímám a on i tak statečně roste ve stínu ořechu. Má alespoň krásné červené listy n...
3
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
6
1
Lebeda zahradní – krásná i chutná
Pochází zřejmě z Asie, dříve byla pěstována v Řecku a používaná jako salát. Je to velmi dekorativní rostlina, které se říká také horský špenát. Je ozdobou ...
5
4
Sklízejte na své zahradě pinie
Malé chutné a zdravé zpestření jídelníčku, to jsou pinie. Semena borovic, která známe jako piniové oříšky, jsou nejen oblíbenou pochoutkou, ale mají i řadu...
20
2
Hijiki – vitamínová bomba pro krásu
Tajemství krásné a pěstěné pleti asijských žen? Mořské řasy! Není divu. Benefity mořských řas jsou hojně opěvované a právem se řadí mezi superpotravinu. Al...
6
Maca – léčivý kořen pro ženy
Kořen maca se k léčebným účelům používá již tisíce let. Nyní je populární po celém světě. Proč je tato superpotravina oblíbená především mezi ženamí?
6
11
Jujuba aneb čínské datle
Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.
60
3
Řapíkatý celer – superpotravina pro naši pleť a zdraví
Šťáva z řapíkatého celeru je ”wellness trendem”, který za poslední roky ovládl sociální sítě. Jeho léčivé vlastnosti z něj dělají novou superpotravinu. Ale...
9
10
Znáte muchovník?
Malé černé bobule, ale borůvky to nejsou. Věděli jste, že už indiánské kmeny užívaly muchovník jako lék?
9
3
Řeřicha – lahodná cesta ke zdraví
Na drobnou řeřichu si většinou vzpomeneme jen jednou do roka, a to zpravidla před Velikonocemi, když podle tradice nemáme na stůl „nic zeleného“. Zachrání ...
klub
22
51
Železo – kde ho čerpat a kolik ho potřebujeme?
Je nutné jíst červené maso, abychom měli dostatek železa? Jsou živočišné zdroje lepší než ty rostlinné? Z čeho tedy získat dostatek železa? Jak v těle žele...