Zdroje železa
16
1
Lebeda zahradní – krásná i chutná
Pochází zřejmě z Asie, dříve byla pěstována v Řecku a používaná jako salát. Je to velmi dekorativní rostlina, které se říká také horský špenát. Je ozdobou ...
47
7
Artyčoky – léčivá zelenina, kterou si můžete vypěstovat
Artyčok je vhodný pro léčbu jater, ledvin, pro cukrovkáře, při zácpě i na vysoký tlak. Roste na jaře, kdy potřebujeme detoxikovat organismus. V tom je arty...
79
30
Jak jsem začala jíst aronii
Máme na zahradě jeden menší keř aronie – černého jeřábu. Já si ho moc nevšímám a on i tak statečně roste ve stínu ořechu. Má alespoň krásné červené listy n...
4
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
8
4
Sklízejte na své zahradě pinie
Malé chutné a zdravé zpestření jídelníčku, to jsou pinie. Semena borovic, která známe jako piniové oříšky, jsou nejen oblíbenou pochoutkou, ale mají i řadu...
24
2
Hijiki – vitamínová bomba pro krásu
Tajemství krásné a pěstěné pleti asijských žen? Mořské řasy! Není divu. Benefity mořských řas jsou hojně opěvované a právem se řadí mezi superpotravinu. Al...
9
Maca – léčivý kořen pro ženy
Kořen maca se k léčebným účelům používá již tisíce let. Nyní je populární po celém světě. Proč je tato superpotravina oblíbená především mezi ženamí?
10
11
Jujuba aneb čínské datle
Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.
88
3
Řapíkatý celer – superpotravina pro naši pleť a zdraví
Šťáva z řapíkatého celeru je ”wellness trendem”, který za poslední roky ovládl sociální sítě. Jeho léčivé vlastnosti z něj dělají novou superpotravinu. Ale...
10
11
Znáte muchovník?
Malé černé bobule, ale borůvky to nejsou. Věděli jste, že už indiánské kmeny užívaly muchovník jako lék?
10
3
Řeřicha – lahodná cesta ke zdraví
Na drobnou řeřichu si většinou vzpomeneme jen jednou do roka, a to zpravidla před Velikonocemi, když podle tradice nemáme na stůl „nic zeleného“. Zachrání ...
klub
33
51
Železo – kde ho čerpat a kolik ho potřebujeme?
Je nutné jíst červené maso, abychom měli dostatek železa? Jsou živočišné zdroje lepší než ty rostlinné? Z čeho tedy získat dostatek železa? Jak v těle žele...