- 1 cibule
- 0,5 pórku
- 0,5 středního celeru
- 0,5 střední cukety
- 1 hrnek bulguru
- 1 hrnek předem namočených fazolí mungo
- slunečnicový olej
- kari, mletá paprika, kmín, bobkový list, arame, sůl nebo umeocet, shoyu
Postup
- Připravíme si větší hrnec. Na dno nalijeme olej a vrstvíme řasu a zeleninu: arame, nadrobno cibuli, na kolečka pórek, strouhaný celer, strouhanou cuketu. Na zeleninu přijde opraný celozrnný bulgur a pak slité mungo. Zalijeme 4 hrnky vody, dáme 2 lžičky papriky, 2 lžičky kari, bobkový list, lžičku kmínu, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
- Vaříme bez míchání na mírném ohni 30-45 min.
- Pokud chceme řidší konzistenci, dolijeme horkou vodu a necháme přejít varem.
- Dochutíme solí, případně umeoctem a shoyu, promícháme, necháme pod pokličkou pár minut pro rozvinutí chutí.
- Podáváme s kvašenou a napařenou zeleninou, posypané semínky a natí.
- Jídlem z jednoho hrnce nikoho asi neuchvátíte, ale když je málo času, tak se nedá nic dělat. Toto jídlo je nenáročné na přípravu, dá se tedy připravit i v horších podmínkách, třeba na dovolené. Díky použitému koření bude nejspíš chutnat i mainstreamovým strávníkům.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Takovato jidla mne zahranuji, kdyz jsem cely den z domu 🙏
Vcera jsem si vyndala bulgur a mungo, ze zkusim zkombinovat a pak jsem na JJ nasla tento vyborny recept, takze jsem byla nadsena, perfektne se mi hodil! :) takovych chutnych rychlovek bych potrebovala vic, ale ono se da asi zkombinovat s jinou zeleninou/obilovinou a zas bude jine jidlo. :)