Online Magazín Zrnění

Čtení pro ty, kteří se zajímají o víc než jen o svůj talíř. Tento nevšední magazín je plný inspirace pro zdravý život po všech stránkách.

Redaktoři Magazínu Zrnění jsou lidé, kteří dokázali skloubit křesťanskou víru, zdravou stravu, přirozenou výchovu svých 3 dětí, hudbu, divadlo a mnoho dalšího do velmi pestrého života.

Magazín Zrnění přináší:

  • zajímavé studie ze zahraničních materiálů i z vlastních výzkumů
  • články z oblastí zdravého života, vaření, národních kuchyní, rodiny, dětí, přirozeného těhotenství a porodu
  • rozhovory s odborníky a špičkami v oboru
  • osobní zkušenosti
  • ankety s vámi, čtenáři
  • ověřené recepty a léčebné postupy

V Online Magazínu Zrnění najdete články, které byly publikovány v tištěném časopisu Zrnění během 7 let.
Digitální verzi těchto článků 
budete mít k dispozici online na tomto webuProhlédněte si nejnovější články.

Předplatné online verze nezahrnuje verzi tištěnou. Chcete-li objednat klasickou tištěnou verzi časopisu do své poštovní schránky, napište, prosím, na redakce@zrneni.cz.

Předplatné online verze Magazínu Zrnění

Cena ročního předplatného online Magazínu Zrnění je 1 000 Kč.

Objednat online Magazín Zrnění

 

 

Autoři Zrnění

Za časopisem stojí Jan Jícha, Klára Jíchová a tým redakce.

Honza

Jan Jícha (1980)

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře. Život po jejím boku ho sice odvedl od akademické kariéry, ale o to více mu dal poznat zajímavější dimenze tohoto světa a vesmíru. Jeho životní naplnění spočívá ve vyhledávání styčných ploch mezi různorodými tradicemi a filosofiemi a jejich srozumitelný výklad pro všechny, „jejichž obzory sahají dál než po okraj obilného talíře“. Ve spojování rozpadlého světa a nalézání souladu, tělesného i duševního zdraví, prolínání západního a východního vědění, teorie a praxe, racionální a intuitivní stránky lidského vědomí nalezl nejefektivnější způsob, jak dosáhnout jednoty, osobní integrity a harmonického vztahu s veškerým stvořením. Honza umí patnáct jazyků, výborný krevetový salát, hraje na kytaru, chová osla a koně a miluje tento svět jako dosud žádný.

Z bohaté bibliografie upozorňujeme zejména na jeho román Dva roky bez prázdnin, který je autentickým svědectvím o prvních letech Klářiny náročné regenerace a jejich společného živobytí. Je to kniha drsná i dojemná, vážná i vtipná a během let se stala takřka kultovní četbou těch, kdo to se zodpovědností za vlastní život a zdraví myslí opravdu vážně. První vydání je zcela rozebráno, podruhé vychází v dubnu 2014 v nakladatelství Triton.

Klára

Klára Jíchová (1978)

Vystudovala bohemistiku a dramatickou výchovu a paralelně rozehrála dramatickou hru o svou existenci. S Honzovou inspirací sjela z dálnice sebezničení a vzala to rozkotanou stezkou sebepoznání. Na této trase, která jí podstatně zpomalila, ale také zachránila život, začala vnímat neúprosný přírodní řád, který spravedlivě trestá i odměňuje, a etapou bolesti se prokousala až do současné fáze šťastného života se třemi dětmi, smysluplnou prací pro druhé a neničivou kariérou lektorky domácích těhotenských, zdravovědných a rodinných kurzů vaření, duchovního rozměru bytí a především uzdravování těla i mysli přírodní cestou. Spíše než z teoretických prací při nich čerpá z vlastní bohaté zkušenosti. Klára je duší komediant, její největší zálibou je hra na housle a na šicí stroj. Kromě péče o rodinu se angažuje ve vydávání časopisu Zrnění, vede domácí školu, podporuje rozšíření biotextilu, koncertuje, vyrábí vyhlášené zdravé pečivo a dezerty a ještě všelijak jinak zlepšuje svět svou přítomností.

 

Objednat online Magazín Zrnění

ČTĚTE TAKÉ

Letní seminář posílení

Seminář volně navazuje na seminář probuzení. Každý, kdo má před sebou svůj životní úkol,...

Indický cizrnový salát

Rychlá, sytá a jednoduchá večeře inspirovaná indickou kuchyní. Podávejte třeba s krajícem kváskového chleba,...

Červený hummus z řepy s rozmarýnem

Když dochází zelenina jako mrkev, vznikají nové recepty. Dnes jsem zaimprovizovala s řepou a...

Peníze a čas jsou jen výmluva (Kamila)

Hubla jsem a zase nabírala Od puberty jsem vždy měla o pár kilo navíc, nikdy...
video

Vánoční krémy

Dva perfektní krémy jednou ranou :-)

Proč na podzim tloustneme a jak se tomu vyhnout

Na podzim se přibírá snadno a rychle. Může za to příroda. Ale protože my...

Jedno těsto, 4 druhy vánočního cukroví bez cukru

Víte už teď, že před Vánoci nebudete stíhat vytvářet mnoho druhů cukroví? Tak připravte...
video

Medovo-hořčičná zálivka

Klasická medovo-hořčičná zálivka jako dělaná pro sladké druhy zelenin a salátů, například s řepou!

Karamelové tyčinky “TWIX”

Zdravá kopie oblíbených karamelových TWIX tyčinek bez špetky cukru, živočišných výrobků a bílé mouky.

Sezóna jahod začíná

V červnu v našem podnebném pásmu dozrávají jahody, které konečně oproti těm ze supermarketu...

5 superpotravin, se kterými nakopnete svůj mozek

Chcete se cítit bystřejší, plní energie a duševně aktivnější? Jídlo, které jíme, zásadně ovlivňuje činnost...

Pojďte si odpočinout s jógou

Příchod podzimu je náročný pro všechny. Pokud máte chuť se o víkendu nechat hýčkat a zároveň...

Vařené kaštany

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty....

Omáčka z červené čočky a řepy s rozmarýnem

Tato omáčka vznikla z nouze, protože jsem zapomněla namočit luštěniny, ale předčila očekávání. Někteří...

Pozvánka na festival Miluj svůj život (28.- 30.10. 2016)

47.mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů se uskuteční ve dnech v říjnu v Praze. Během těchto...

Růžový šťavnatý salát z červené řepy a kvašeného zelí

Salát z červené řepy se nám nesmírně osvědčil. I zarytí odpůrci řepy ho dlabou...

Soutěž o knihu Rychlé meditace pro zklidnění těla a mysli

Soutěž je již ukončena a výherce odměněn.

Neviditelná hranice – festivalový film č.3

Biopaliva znějí jako něco skvělého. Ve skutečnosti jsme opět u drancování přírody kvůli palmám...

Červená čočka na zelenině

Inspirace na kompletní oběd - sladká chuť čočky a zeleniny a slaný kondiment.

Horká chilli čokoláda bez cukru a bez mléka

Když na vás v tomhle počasí přijde chuť dát si něco sladkého a pikantního...