Velice jednoduchý, rychlý a chutný recept, uvařeno jsem měla za 10 minut (měla jsem předem oloupanou cibuli a česnek a den předem uvařenou cizrnu).
Ingredience
- 2 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- menší pórek
- hrnek cizrny
- sezamový olej
- troška sojové smetany
- sůl
- sušená petrželka
- wok pánev
- Na sezamovém oleji zpěníme na kostičky nakrájenou osolenou cibuli.
- Až mírně zesklovatí, přidáme na drobno posekaný česnek, sušenou petrželku a po chviličce ještě na půlkolečka nakrájený pórek.
- Ještě chvíli společně restujeme a nakonec přidáme cizrnu, kterou necháme prohřát a prolnout chutě.
- Na závěr přilijeme podle chuti sojovou smetanu (já jsem měla opravdu malý zbytek).
Místo sezamového oleje klidně použijte slunečnicový či olivový.
Cibulku jsem osolila poměrně dost, myslíme na to, že cizrnu vaříme úplně bez soli. Místo cizrny bych klidně použila libovolný druh fazolí.
Jako přílohu jsme měli rýži uvařenou společně s jáhlami a talíř jsme doplnili napařenou dýní a mrkvičkou. Česnek dodá receptu výraznou chuť a vznikl opravdu chutný kompletní talíř, samozř. doplněný kvašenou zeleninou a plátky čerstvé vodnice :-)
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář