- 1 malá cuketa
- 1 malá mrkev
- 100g jablek
- 50 g rozinek
- 120g pohankové mouky
- 80g BZL ovesných vloček
- velká hrst opražených slunečnicových semínek/vlašských ořechů
- 1 lžíce chia semínek
- 4 lžíce rozvařených jablek (jablečné pyré)
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- skořice
- podle chuti rýžový sirup
- 250ml rýžového/mandlového mléka
Postup
- Nastrouháme cuketu, mrkev, jablko a smícháme v míse se všemi suchými ingrediencemi.
- Přidáme jablečné pyré, rozpuštěný kokosový olej a rostlinné mléko.
- Směs necháme chvíli stát a pak nalijeme do 12 formiček na muffiny a pečeme na 180°C dozlatova (přibližně 40 minut).
- Skvělé na těchto muffinech je jejich sladká chuť, kterou dodává mrkev a jablka. Ráda si do receptu přidám i lžíci domácího oříškového másla.
Muffinky jsou ideální na výlety, kde dodají tolik potřebnou energii :) v krabičče v pokojové teplotě vydrží i několik dní..
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
My mame hodne aromaticky sezamovy olej, do dezertu jej nedavam. Slunecnice nebo ryzovy by urcite sel :)
Musí tam být kokosový olej? Co třeba sezamový nebo slunečnicový?