Ingredience
  • :
  • 1 šálek hladké celozrnné mouky
  • 1/2 šálku ořechové, rýžové, mandlové nebo jiné mouky
  • 1/2 šálku na jemno nasekaných ořechů
  • 0,5 ČL prdopeče
  • skořice
  • špetka soli
  • 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného Alsanu
  • 1 šálek pyré z dýně
  • 1/2 šálku sirupu
  • na ořechový top
  • ořechy, sirup

Postup

  1. Smícháme suché ingredience
  2. přidáme olej, dýni, sirup
  3. smícháme aby vzniklo kompaktní těsto.
  4. Vyválíme váleček, krájíme na asi 1,5cm široké plátky, dáme na plech.
  5. V mixéru rozmixujeme ořechy a přidáme sirup. Vznikne hutná hmota (nesníst, je neskutečně dobrá :-) ) Z hmoty vytvarujeme placičky a položíme na dýňové špalíčky.
  6. Pl

ech vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme cca 30-40 minut.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Andrea
Autorem článku je Andrea
Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.
Předchozí článekJak jste zvládli sladký začátek školního roku?
Další článekKokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu