Fazole namočit přes noc. Poté zalít čerstvou vodou a vařit 45 min. v tlakáči s Kombu. Na oleji orestovat cibulku, posolit, snížit plamen, dát pokličku a nechat zezlátnout. Přidat na kostičky nakrájenou černou ředkev (nebo kedluben), lžičku červené papriky a nechat chvilku restovat. Poté přilít vodu a dále dusit do změknutí ředkve. Zahustit maizenou nebo kuzu (nebo moukou) a ochutit umeoctem (příp. lze přidat i lžíci tofunézy nebo sójové smetany).
Napařit brokolici a list kapusty.
Posypat nakrájenou pažitkou a sedmikráskami.
K tomu uvařené kroupy s hatomugi (namočené přes noc) a lněným semínkem.
PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?
Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.
Komentáře
Děkuji za recept, výborný oběd, místo rýže jáhly, měla jsem z minulého dne.
Skvělé, moc chutná i muži :) Dochutila jsem ještě strouhaným křenem.