- Semínka sezamu a vlašské ořechy, každé zvlášť, propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
 - Okapaná semínka vyklopíme na suchou pánev a za stálého míchání opražíme a dáme stranou.
 - Stejně tak opražíme vlašské ořechy a dáme na stranu.
 - Semínka i ořechy opražíme jen lehce do zlatova, když začnou vonět, jsou hotová.
 - Na suché, rozpálené pánvi opražíme sůl. Necháme ji pár minut prohřát a pak dáme na stranu pánve.
 - Na závěr k soli na pánvi přidáme opražené ořechy i semínka a společně chvilku prohřejeme.
 - Přendáme do suribašky, přidáme chia semínka a ještě za tepla je ručně rozmělníme.
 - Semínka nerozmělníme všechna, ale ideálně tak, aby zhruba 30 % zůstala vcelku.
 - Pokud nemáte suribašku, použijte mixér.
 
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA
    - Gomasio používáme jako posyp na obiloviny, polévky nebo saláty.
 - Protože obsahují sůl mohou se používat na bezpečné dosolení pokrmu.
 
Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Komentáře
Suribašku jsem si koupila a gomasio dělala pro velký úspěch dvakrát (zatím) – moc mi chutná :)
Co je to suribaška? To je další, co jsem nikdy neslyšela. A kde to koupit? Vyplatí se to pořídit?
A ještě prosím, ořechy a semínka se oraží spíše krátce na horké pánvi, nebo dlouze na nízký stupeň ohřevu?