Gomasio je výborné a zdravé dochucovado, kterým si můžete dochutit nebo dosolit pokrm.

Ingredience
gomasio

  • 80 g sezamových semínek
  • 80 g vlašských ořechů
  • 20 g chia semínek
  • 10 g mořské soli

Postup

  1. Semínka sezamu a vlašské ořechy, každé zvlášť, propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
  2. Okapaná semínka vyklopíme na suchou pánev a za stálého míchání opražíme a dáme stranou.
  3. Stejně tak opražíme vlašské ořechy a dáme na stranu.
  4. Semínka i ořechy opražíme jen lehce do zlatova, když začnou vonět, jsou hotová.
  5. Na suché, rozpálené pánvi opražíme sůl. Necháme ji pár minut prohřát a pak dáme na stranu pánve.
  6. Na závěr k soli na pánvi přidáme opražené ořechy i semínka a společně chvilku prohřejeme.
  7. Přendáme do suribašky, přidáme chia semínka a ještě za tepla je ručně rozmělníme.
  8. Semínka nerozmělníme všechna, ale ideálně tak, aby zhruba 30 % zůstala vcelku.
  9. Pokud nemáte suribašku, použijte mixér.

Kombinjeme

  • Gomasio používáme jako posyp na obiloviny, polévky nebo saláty.
  • Protože obsahují sůl mohou se používat na bezpečné dosolení pokrmu.

Děti

Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...
    • Je dobré to během pár dnů sníst a oxidaci zabránit skladováním v zavřené lahvičce v ledničce. Toť ideál 😉

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKlasické zavinovačky 2ks
Další článekVojna a mír II.