Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Koláč z amasaké

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Úžasná dobrotka i pro ty, kteří procházejí šestitýdenní očistu, protože v ní je jen trocha pohankové mouky a žádný cukr. A je opravdu vynikající!

Štěpánka oslavila první rok s Jíme Jinak. Rozhodla se, že se odmění a dopřeje si den plný hříchů a bude celý den jíst...

IMAG0539Ingredience a pomůcky

  • hrnek hotového amasaké
  • 4 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce tuku (např. Provamel)
  • rozinky
  • ořechy
  • marmeláda bez cukru
  • jablka + další ovoce
  • kokos
  • skořice

Postup

Hotové amasaké přecedíme přes sítko a lehce vymačkáme. Do zbylé husté hmoty přidáme pohankovou mouku a tuk. Těstíčko by mělo být vláčné, asi jako hustá kaše. Můžeme do ní vmíchat spařené rozinky a nasekané ořechy. Dáme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo vyložené pečícím papírem), potřeme marmeládou, poházíme nějakým drobným ovocem a hustě posypeme kokosem. Na to ještě nahrubo nastrouháme asi dvoucentimetrovou vrstvu jablek, posypeme skořicí a pokapeme “mlékem” z vymačkaného amasaké. Pečeme na 200 st. asi 45 minut.

Praktické rady

Amasaké jsem měla z hrnku sladké rýže. Místo drobného ovoce jsem použila na menší kousky nakrájené zavařené třešně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub
Karolína
2. 12. 2016

Jak se prosím vyrábí amasaké, co to je? Díky, ráda bych vyzkoušla pochoutku bez mouky..

Klub

Ďakujem, za odpovede. Nie sme celiatici len som prišla nato, že nám je všetkým lepšie bez lepku tak sa ho snažím čo najviac vynechávať. Skôr bude u nás tiež tá neznášanlivosť lepku. Ďakujem za tip, vyskúšam tu rýžu. Koláčik sa podaril a veľmi chutil.:-) aj 2,5 ročnej dcérke ktorá protestuje proti jedlu. Prežila by len na cestovinách, bohužial samotných.

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Bezová zmrzlina bez cukru

Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ...