
- hrnek hotového amasaké
- 4 lžíce pohankové mouky
- 1 lžíce tuku (např. Provamel)
- rozinky
- ořechy
- marmeláda bez cukru
- jablka + další ovoce
- kokos
- skořice
Hotové amasaké přecedíme přes sítko a lehce vymačkáme. Do zbylé husté hmoty přidáme pohankovou mouku a tuk. Těstíčko by mělo být vláčné, asi jako hustá kaše. Můžeme do ní vmíchat spařené rozinky a nasekané ořechy. Dáme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo vyložené pečícím papírem), potřeme marmeládou, poházíme nějakým drobným ovocem a hustě posypeme kokosem. Na to ještě nahrubo nastrouháme asi dvoucentimetrovou vrstvu jablek, posypeme skořicí a pokapeme “mlékem” z vymačkaného amasaké. Pečeme na 200 st. asi 45 minut.
Praktické radyAmasaké jsem měla z hrnku sladké rýže. Místo drobného ovoce jsem použila na menší kousky nakrájené zavařené třešně.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Jak se prosím vyrábí amasaké, co to je? Díky, ráda bych vyzkoušla pochoutku bez mouky..
Ďakujem, za odpovede. Nie sme celiatici len som prišla nato, že nám je všetkým lepšie bez lepku tak sa ho snažím čo najviac vynechávať. Skôr bude u nás tiež tá neznášanlivosť lepku. Ďakujem za tip, vyskúšam tu rýžu. Koláčik sa podaril a veľmi chutil.:-) aj 2,5 ročnej dcérke ktorá protestuje proti jedlu. Prežila by len na cestovinách, bohužial samotných.