Recept na chlebíček pro ty, kteří musí držet bezlepkovou dietu, a nebo pro ty, kteří si chtějí od lepku odpočinout :-).
Ingredience a pomůcky- 250 g kukuřičné mouky
- 250 g pohankové mouky
- 10 pol. lžic kvásku
- 1 pol. lžíce soli
- 1 čaj. lžička kmínu
- 2 pol. lžíce Psyllia
- 2 pol. lžíce kukuřičného škrobu
- 2 pol. lžíce oleje
- 500 ml vlažné vody
Všechny přísady dobře promícháme. Dáme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem), přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 4 – 6 h, může být až 12 h, když je chladněji. V receptu je uvedeno pečení na 220 st. 40 minut, 60 minut v případě, že chcete mít kůrku křupavější. Já ale peču nejprve 10 minut na 230 st. a pak dopékám 30 minut na 180 st. Do trouby spolu s chlebem dávám i misku s vodou pro lepší nakynutí.
Bezlepkové mouky lze kombinovat. Tmavší a možná i chuťově více podobný normálnímu chlebu je jáhlovo-pohankový. Jáhlovo-rýžový je světlý a sušší. Nemám vyzkoušeno vmíchat do těsta obilí, ale neměl by s tím být problém :-).
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Tak Bozi dar se povedl , dekuju , použila jsem kukuřičný kvasek , z kukuřičné mouky jsem pekla poprvé , luxus ♥️
Ach tak teď jste mi pomohli moc jsem přemýšlela jakou troubu si koupit ale po vaší diskuzi zkusím napařovat Lucie kde jsi prosím sehnala bezlepkový kvásek? a to napařujete na pařáču nebo máme videorecept? děkuji za info